Mleveni piment 100g

490 RSD

Komponente koje se nalaze u pimentu mogu delovati kao anestetik da umrtve bolno mesto.

Mleveni piment 100g

Piment mleveni je veoma rasprostranjen začin širom sveta, a poznat je i pod nazivima jamajčanski biber i allspice. Najviše se koristi u jelima meksičke i centralnoameričke kuhinje.

Stablo pimenta vodi poreklo iz kišnih šuma Centralne Amerike i sa Karipskih ostrva. Latinski naziv mu je dioica iz porodice myrtaceae. Bobice se beru dok su potpuno zelene, a potom se na suncu suše da bi dobile izgled najsličniji zrnu bibera. Duže vreme veruje da poseduje lekovita svojstva posebno kad je u pitanju probava.

Komponenta eugenol koja ne samo da mu daje prepoznatljivu aromu već i olakšava probleme sa probavom kao što su proliv, mučnina i povraćanje.

Isto tako može pomoći ukoliko imate problema sa gasovima. Ovaj specifični začin deluje relaksirajuće kad su u pitanju grčevi u stomaku što olakšava bolove i pospešuje probavu.

Sadrži antioksidante koji se veoma uspešno bore protiv slobodnih radikala, poznatih uzročnika mnogih bolesti. Tradicionalno se koristi u mnogim zemljama kao lek protiv gljivičnih infekcija .

Sadrži antioksidante koji se veoma uspešno bore protiv slobodnih radikala, poznatih uzročnika mnogih bolesti, a tradicionalno se koristi u mnogim zemljama kao lek protiv gljivičnih infekcija.

Komponente koje se nalaze u pimentu mogu delovati kao anestetik da umrtve bolno mesto. Biljne hemikalije tanini koje sadrži dokazano olakšavaju bolove uzrokovane artritisom i bolnim mišićima.

U tim slučajevima je posebno efektan ukoliko se koristi u obliku obloga ili lekovitih kupki.

Pomaže u čuvanju namirnica:

Može ubiti mikrobe u hrani koji izazivaju razne bolesti i zato ga možemo koristiti za čuvanje namirnica. Istraživanje koje je sprovedeno 2009. godine pokazalo je antimikrobna svojstva ovog začina.

Sa cimetom i karanfilčićem gradi ulja koja se bore protiv bakterije salmonele, ešerihije koli i listerije. Istraživanja su pokazala da ulja sva tri začina efektno deluju protiv ovih patogena koji se rađaju u hrani. U dodatku ovom istraživanju se kaže i da ulja iz pimenta mogu sprečiti kontaminaciju hrane ovim bakterijama.

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top