Začini

Začini! Koliko začina imate u svojoj kuhinji? Koliko njih stvarno koristite? Ako niste  zaljubljenik u kulinarstvo, šanse da imate više od soli, bibera i origana su male.

Kulinarstvo sa njima je fascinantno. Samo malo šafrana može da da novu boju i ukus jelu, beli biber ima drugačiju ljutinu nego čili papričica, a sušene i sveže biljke kreiraju nove ugođaje…  To su samo od nekih iz našeg asortimana.

Za nepopravljive gurmane, za sve one koji vole da uživaju u svakom zalogaju i u svakoj prilici, za one koji vole pun ukus i da se o njihovim jelima priča.

Izdvajaju se po svom sastavu – oni su bez pojačivača ukusa i veštačkih aroma, mogu da sadrže morsku so ili sušeno povrće. Zato odaberite pravi način u pripremi jela i vaša kuhinja će biti upamćena po punom ukusu.

Danas se upotrebljavaju uz sva jela – slatka, slana, ljuta, dodaju se u svim kulinarskim oblicima pripreme hrane:

  • U salate se dodaje ( bosiljak, majoran, beli luk, luk)
  • U variva  (kapar, lovor, kim, )
  • U testa (bosiljak, majčina dušica, susam)
  • U krompir (kapar, vlasac, peršin, paprika)
  • U poslastice svih vrsta (cimet, anis, kim, muškatni oraščić, nana, žalfija, lavanda)
  • U pića i čajeve (metvica, cimet, anis, kim, vanila )
  • U mlečne proizvode (kapar, luk)
  • U mesa i mesne prerađevine (lovor, ruzmarin, majčina dušica, timijan, brusnica, biber, čili, kari, kurkuma, pimet)

Nema jela koje ne završi dodatkom nekog od začina, ili neke mešavine, koju odaberemo prema našem interesantnom ukusu, prehrambenim navikama i sklonostima. Ovo je najčešće upotrebljavano začinsko bilje, sa najboljim načinom upotrebe, pa hranom koju najbolje upotpunjuju.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top