Slatka paprika mlevena Martonoš 100g

179 RSD

Slatka paprika mlevena ima izražen miris i izuzetan ukus to je učinilo da da postane nezamenljiv začin u našoj kuhinji .

 

Slatka paprika mlevena 100g

Slatka paprika mlevena ima izražen miris i izuzetan ukus to je učinilo da da postane nezamenljiv začin u našoj kuhinji .

Industrijska paprika je poljoprivredna kultura koja se u SD-u tretira tokom septembra i oktobra meseca.

Poput drugih povrtarskih sirovina i kod paprike su u izboru presudne sorte koje imaju kvalitetnu suvu materiju, a pokazalo se tokom godina da najbolji kvalitet iskazuju proizvodi dobijeni iz domaćeg semena.

To je i glavni proizvod SD-a i oko 60 odsto plasmana čine proizvodi dobijeni od paprike. Izražen miris i izuzetan ukus i miris učinili su da postane nezamenljiv začin u pripremi hrane.

Tradicionalni recepti poput gulaša i paprikaša često uključuju upotrebu paprike kao ključni sastojak, dok se takođe dodaje u riblje čorbe i različita variva.

Međutim, paprika je mnogo više od samo začina za bojenje hrane.

Najčešće korišćena paprika za pravljenje mlevene sušene paprike je slatka crvena sorta. U Mađarskoj, paprika je nacionalni začin sa bogatom istorijom dugom 200 godina, dok je Novi Kneževac u Srbiji poznat kao jedno od najprestižnijih mesta za proizvodnju domaće mlevene paprike.

Tokom berbe, sela postaju obojena živopisnom crvenom bojom dok se paprike vešaju koncem spolja i duž ograda. Važno je napomenuti da je paprika kvarljiva i najbolje je čuvati je na hladnom i tamnom mestu.

Bilo da su u pitanju supe, čorbe, slatki umaci, salate, riba, crveno meso ili proizvodi dobijeni u mesnoj prerađivačkoj industriji.

Pakovanje 100g Martonoš

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top