Himalajska so krupna 500g Hemakheya

250 RSD

Himalajska so je bogata različitim mineralima što se vidi po toploj ružičastoj boji himalajske kristalne soli.

Himalajska so krupna 500g

Himalajska so krupna je veoma korisna i smatra se jednom od najčistijih soli na planeti. Nastala je pre više miliona godina isušivanjem prvobitnog mora. Potpuno je prirodna.

Kristalna so potiče iz pradavnog mora.

Taložila se na dubini od 400-600 m gde je ostala zaštićena hiljadama godina od svih okolnih uticaja i zagađenja. So se kristalizovala i pretvorila u ružičaste gromade iz kojih se danas dobija najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji. Kada se rastvori u vodi ovaj kristalni rastvor se koristi kao izvor energije.

U himalajskoj kristalnoj soli prisutno je 84. mikroelemenata koji se lako apsorbuju na ćelijskom nivou.

Bogata je različitim mineralima što se vidi po toploj ružičastoj boji soli.  

Osim što snabdeva telo svim bitnim mineralima omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u telu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju. Podstiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.

Deluje kao regulator stresa, ali i stabilizuje nepravilne otkucaje srca. Reguliše nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da izluče višak mokraćne kiseline.

Korišćenje himilajske soli utiče i na čišćenje sluzi iz pluća, pogotovo je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza.

Trebalo bi da je koristite i ako imate problema sa suvim kašljem. Dovoljno je da stavite malo soli pod jezik.

Inhalacija himalajskom solju čisti sinuse, sprečava grčenje mišića, pomaže održavanju mišićnog tonusa i čvrstoće, učvršćuje kosti, sprečava nastanak osteoporoze, sprečava širenje vena na nogama i bedrima, održava seksualnost i libido…

Korišćenje:

Možete da koristite kao napitak, kupku, za ispiranje i inhaliranje. Slana kupka od himalajske soli posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200g soli. Pripremite je dva puta nedeljno.

Savet:

Stavljajte je u hranu pri kraju kuvanja jer dugom termičkom obradom gubi svoje lekovite sastojke.

Sastav:

Narijum hlorid, magnezijum kalcijum, gvožđe, kalijum, bakar, mangan, sadržaj joda 12-18 mg/kg.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska vrednost <0.1kcal

Zasićene masne kiseline <0g

Proteini <0g

Ukupna mast <0g

Ugljeni hidrati <0g

Ukupan šećer <0g

Natrijum (Na) 36.9mg

Pakovanje 500g Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top