Čokolada u prahu 250g Biouna

210 RSD

Čokolada je prirodni antidepresiv. Pomaže snižavanju krvnog pritiska, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja i šloga, izvor je zdravih masnoća. 

Čokolada u prahu 250g

Čokolada u prahu za pripremu raznih poslastica, kao savršen dodatak kolačima, izvrsna u pripremi čokoladnih napitaka i domaćih likera ili za posipanje gotovih poslastica.

Sadrži neke stvari koje su do sada bile nepoznate, a pomažu nam da u trenucima kad od hrane tražimo “povrat dobrog raspoloženja” upravo to i dobijemo.

Smatra se odgovornom za stimuliranje dobrog raspoloženja, odnosno podstiče stvaranje serotonina (hormona “dobrog raspoloženja”) u našem organizmu.

Nakon konzumiranja čokolade u našem se organizmu oslobađaju endorfini. Oni se u stvari nazivaju još i unutrašnjim ili endogenim opijatima jer imaju prirodni smirujući i antidepresivni učinak.

Ona sadrži tonizirajuće stvari poput tanina, teobromina i kofeina. Kofein je prisutan u vrlo malim količinama (šoljica čokolade sadrži oko 10 mg, dok mala šoljica crne kafe sadrži 60-120 mg).

Teobromin je materija prisutna u znatno većim količinama koja deluje kao regulator krvnog pritiska, opušta (dilatira) krvne sudove srca (čime osigurava dobru snabdevenost srca krvlju). Takođe aktivira izlučivanje mokraće, reguliše živčani sistem i korisna je u slučajevima postojanja anemije.

Razumljivo je stoga zašto u slučaju težeg fizičkog ili psihičkog napora samo mala količina čokolade postiže zapanjujući učinak na opšte stanje organizma.

Pomaže snižavanju krvnog pritiska, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja i šloga, izvor je zdravih masnoća koje ne podižu holesterol. Poboljšava raspoloženje jer pojačava proizvodnju endorfina hormona sreće, poboljšava funkcionisanje mozga. Ona je prirodni antidepresiv.

Sastav:

ugljeni hidrati (saharoza i laktoza iz mleka), kakao prah sa redukovanim sadržajem masti, biljna mast u prahu, mlečni proteini, stabilizator (E551), antioksidans (E306) i aroma vanile.

Alergen info:

Sadrži proizvode od mleka (uključujući i laktozu).

Pakovanje: 250g

Proizvođač: Biouna

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top