Crveno sočivo organsko 500g Beyond

550 RSD

Crveno sočivo se preporučuje u vegetarijanskoj ishrani zbog velike količine proteina.

Crveno sočivo organsko 500g

Crveno sočivo je manje poznata, ali izuzetno korisna namirnica, koja sadrži 26 grama proteina na 100 grama namirnice, što je čini pravim proteinskim draguljem.

Preporučuje u vegetarijanskoj ishrani, dok se zbog velike količine proteina i ne preporučuje u ishrani obolelih od gihta. Energetski daje oko 350 kalorija. Sadrži kvalitetne složene ugljene hidrate (60g na 100g) i neverovatnih 30 g vlakana, koja su delom topljiva i snižavaju holesterol, a delom netopljiva, pomažu probavu i usporavaju brze ugljene hidrate, što vodi do mršavljenja.

Imaju izrazito nizak glikemijski indeks od samo 29, što je jako povoljno, a sadrži samo 1 gram masti i to povoljnih, omega-3 i omega-6 masnih kiselina.

Posebno se preporučuje konzumiranje crvenog sočiva ženama koje se bave sportom, zbog sklonosti ka anemiji.

Obiluje i magnezijumom i molibdenom, a od vitamina je izuzetno bogata folnom kiselinom. Koliko je dobro sočivo za zdravlje govori činjenica da ono provereno snižava nivo holesterola u krvi. Zahvaljujući tome, ujedno pomaže pri uklanjanju rizika od srčanih oboljenja, kao i moždanog udara, a vaše arterije će biti zdrave, elastične i zaštićene od sužavanja.

Obzirom da je crvenkasto sočivo za srce jedan od najboljih saveznika u borbi protiv oboljenja koja mogu da naškode ovom vitalnom organu, preporučuje se da ga jedu i zdravi, a posebno i oni koji su već imali zdravstvenih problema.

Magnezijum iz sočiva će vam pomoći da poboljšate krvotok, a sama krv će biti bogatija kiseonikom. Ukoliko ga budete konzumirali redovno, vlakna koja su pogodna za probavu pomoćiće vam da se u vašim crevima, kao i u organizmu, bolje transportuju ugljeni hidrati.

Samim tim, sočivo za dijabetičare predstavlja sjajan izbor, jer stabilizuje nivo šećera u krvi, pa se preporučuje i osobama koje imaju insulinsku rezistenciju i hipoglikemiju. Kako je bogato gvožđem, ono je pravi izbor kada je u pitanju borba protiv malokrvnosti.

Naročito se preporučuju crvena zrna ove biljke za decu koja su najviše podložna ovom zdravstvenom problemu, kao i za žene tokom menstrualnog ciklusa.

Da bi telo pravilno funkcionisalo potrebno je s vremena na vreme uraditi detoks i osloboditi se nakupljenih toksina. Sočivo je vrlo moćno i kada se radi o izbacivanju štetnih materija i očuvanju zdravlja bubrega. Redovnom primenom se drastično smanjuje rizik od bubrežnih bolesti.

Sastav:

organsko crveno sočivo

Pored navedenog  još:

Priprema:

Po svom sastavu je kvalitetnija od većine drugih žitarica, a lako se i jednostavno priprema. Kratko se prokuva (oko 15 minuta) i brzo se raspadne, pa ako volite obrok u obliku pirea, crveno sočivo je pravi izbor.

Sočivo crvene boje se pre kuvanja ne potapa u vodi, a kuvanje traje od 25 do 45 minuta. Crveno sočivo je mekše od drugih sočiva, brzo se raskuva, pa ima kašastu konzistenciju koja je odlična za pripremanje namaza.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1515kJ/362Kcal

Proteini 25g

Ugljeni hidrati 60g

od kojih šećeri 1g

Masti 2g

Od kojih zasićene masne kiseline 0,0g

Biljna vlakna 10,6g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top