Kikiriki puter Hyperic 500g

499.00RSD

Kikirki puter sadrži kvalitetne proteine, prehrambena vlakna.

Kikiriki puter Hyperic 500g

Hyperic kikiriki puter je neizbežan je proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače.

Pravi se od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu.

Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Od minerala je bogat magnezijumom, manganom, fosforom, selenom, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B3.

Bogat je izvor biljnih proteina (27%), što je vrlo važno, posebno u ishrani sportista i onih koji vode aktivan život. Ugljeni hidrati sadržani u kikirikiju imaju nizak glikemijski indeks. Kao i ostale mahunarke veoma je bogat belančevinama. Glikemijsko opterećenje u 1 kašičici putera jednako je 1, što je 16 puta manje nego za med.

Sadrži samo soli i šećere koji se prirodno nalaze u kikirikiju.

To je idealan izvor nezasićenih masnih kiselina, uključujući veoma poželjne oleinske i linolne kiseline, koje pripadaju porodicama omega-6 i omega-9. Nezasićene masne kiseline pojačavaju metabolizam i izazivaju osećaj sitosti, zbog čega oni koji jedu puno putera bolje kontrolišu svoju telesnu težinu i obično su vitki.

Sastav: 100% pečeni kikirikii

Sadrži veliki procenat vitamina B grupe (posebno B1, B3 i folna kiselina) i vitamin E. Značajan je izvor gvožđa, magnezijuma i kalijuma koga ima tri puta više nego pomorandža. Izvrstan način kako vegetarijanci i vegani mogu povećati dnevni unos proteina zbog 30g proteina na 100g. Za sve one koji drže do zdrave ishrane, ovaj je puter odličan izbor jer je izvor   .

Namena:

Ima nizak glikemijski indeks i pomaže održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi te je koristan u ishrani dijabetičara.

Upotreba :

Pasta se koristi se kao namaz, dodatak poslasticama i slanim specijalitetima. Pogodan za vegane, sportiste i osobe koje vode zdrav život. Posno. Sadrži kvalitetne proteine, prehrambena vlakna.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energeska vrednost  3052kJ / 727kcal

Masti 58,9%

Ugljeni hidrati 15,7%

Proteini 21%

Pakovanje 500g Hyperic

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top