Ginko kapi 30ml Sinefarm

299.00RSD

Ginko poboljšava koncentraciju, ublažuju migrenozne bolove, vrtoglavicu, zujanje u ušima.

Ginko kapi 30ml

Ginko kapi imaju blagotvorno dejstvo ekstrakta biljke ginkgo biloba na cirkulaciju u celom organizmu, a posebno u mozgu, pojačavaju cirkulaciju .

Hemijski sastav ginka dobro je poznat i bogat, a za efikasnost su najvažniji flavonoidi, ginkolidi i bilobalidi koji su specifični za ginko i ne nalaze se ni u jednoj drugoj biljnoj vrsti.

U zadnjih 35 godina ginkobiloba je prošao brojna klinička ispitivanja koja su pokazala različite pozitivne efekte ove biljke na ljudsko zdravlje. Čuva dobru cirkulaciju u području glave, ruku i nogu tj. perifernu cirkulaciju.

Obezbeđuje dobar protok krvi i dovoljno kiseonika i hranjivih materija za mozak, ruke i noge. Tako moždane i ostale ćelije u periferiji imaju više neophodne energije i dobru zaštitu od oštećenja. Neki od znakova slabije cirkulacije mogu biti hladne ruke i noge ili trnci i bolovi u mišićima tokom hodanja.

Čuvajući normalnu cirkulaciju u području glave, upotreba doprinosi i još jednom važnom delu zdravlja – očuvanju kognitivnih tj. spoznajnih funkcija i očuvanju normalnog pamćenja.

Sredinom prošlog veka istraživači laboratorija Wilmar Schwabe započeli su istraživanje aktivnih materija ove biljke i način na koji deluju. Tako su otkrivene 2 najvažnije grupe jedinjenja terpenoidi, u koje se ubrajaju ginkolidi i bilobalidi, kao i flavonoidna jedinjenja.

Danas se smatra potrebnim da preparat ginka bude prečišćen i standardizovan upravo na flavonoide.

Naučne studije potvrđuju efikasnost za specifični ekstrakt standardizovan na 24% ginkoflavonoglikozida i 6% terpenskih laktona. Upravo je zato standardizovani ekstrakt lista ginka među najprodavanijim biljnim proizvodima u Evropi i svetu.

Savremena istraživanja potvrdila su blagotvorno dejstvo na cirkulaciju u celom organizmu, a posebno u mozgu.

Sastojci iz ove biljke smanjuju viskoznost krvi sprečavajući agregaciju (slepljivanje) trombocita, a samim tim stvaranje opasnih krvnih ugrušaka. Aktivni principi (ginkgoflavonoidi i terpenlaktoni) poseduju snažno antioksidantno dejstvo na slobodne radikale koji oštećuju tkiva, neurone i krvne sudove, povećavajući njihovu čvrstoću i elasticitet.

Zajedno sa efektom bolje prokrvljenosti dovode do smanjenja simptoma prerane demencije (zaboravnosti), poboljšavaju koncentraciju, ublažuju migrenozne bolove, vrtoglavicu, zujanje u ušima.Takođe regulišu moždanu cirkulaciju i smanjuju visok pritisak a time vrše prevenciju moždanog udara.

Način upotrebe:

Za navedena stanja popiti 2 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično.

Pakovanje 30ml Sinefarm

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top