Kapi Valerijane 30ml Deverra

320.00RSD

Valerijana ima sedativni efekat i blagotvorno deluju na smanjenje stresa i regulaciju sna. Daje spazmoličko i relaksirajuće dejstvo.

Kapi Valerijane 30ml

Biljne kapi Valerijane doprinose smirivanju, kod iritacije stresa i normalnom snu. Aktivne materije velepotrajati deluju sedativno na nervni sistem.

Valerijana ili odoljen se koristi kod nervne napetosti, razdražljivosti, stresa. Njena efikasnost je potvrđena kod padavice, histerije, grčevitih bolova u predelu srca, grčeva u disajnim putevima, nervozi koja se ispoljava na želucu i crevima.

Za nesanicu se kombinuje sa kamilicom u vidu umirujućeg čaja. Kod povišenog krvnog pritiska i srčanih tegoba prouzrokovanih stresom, valerijani se mogu dodati lipa i glog za dodatno rasterećenje srčanog mišića.

Utiče na smanjenje krvnog pritiska, pa osobe koje inače imaju tegobe izazvane niskim krvnim pritiskom treba da vode računa. U tim slučajevima glog može biti koristan u kombinaciji sa valerijanom.

Upotrebljava se za različita stanja:

  • pri opštoj uznemirenosti i nervozi koja se može još povećati usled razdraženosti,
  • pri nesanici koja je posledica nervoze,
  • pri živčanim srčanim tegobama propraćenim lupanjem srca i osećajem straha u predelu srca

Ispoljava sedativno i spazmolitičko dejstvo. Izaziva smanjenje lokomotorne aktivnosti i agresivnog ponašanja. Koristi se u slučaju teskobe, glavobolje izazvane napetošću, migrena, depresije izazvane teskobom.

Zbog svog sedativnog (uspavljujućeg) dejstva valerijana smanjuje pažnju i koncentraciju, pa je ne treba uzimati pre vožnje, upravljanja nekim spravama i mašinama, kao i drugim radnjama u kojima se zahteva visoka koncentracija.

Pokazuje sedativno-hipnotičko dejstvo, anksiolitičko (smanjuje strahove i napetost), antidepresivno, antikonvulzivno i spazmolitičko (smanjuje grčeve). Ispoljava i efekat na smanjenje krvnog pritiska.

Sastav:

Ekstrakt rizoma sa korenjem Valerijane (Valerianae rhizoma cum radicibus).

Upotreba:

Koristiti 3 puta dnevno, po 20-30 kapi u malo vode, čaja ili toplog mleka.

Napomena:

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti!

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu!

Proizvod sadrži etanol 56% (v/v)!

Upozorenja:

Ne preporučuje se upotreba proizvoda kod osoba koje su osetljive na neki od njegovih sastojaka. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Valerijana može da utiče na sposobnost upravljanja mašinama ili vozilom, pa proizvod ne treba uzimati 2-3- sata pre upravljanja vozilom ili mašinama.

Proizvod ne treba uzimati sa sedativnim lekovima.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina.

Ne koristiti pri istovremenoj primeni sedativa, barbiturata, narkotika.

U sučaju da dođe do iritacije očiju sa biljnim kapima, što pre oči isprati hladnom vodom i po potrebi potražiti pomoć lekara.

Način čuvanja:

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperaturi do 25ºC, van domašaja dece.

Pakovanje 30ml Deverra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top