Ulje koštica kajsije 50ml

340.00RSD

Zdravim ćelijama služi kao energetski izvor, dok se u kanceroznim ćelijama laetril raspada i deluje antikancerogeno

Ulje koštica kajsije

Ulje koštica kajsije sadrži visok nivo laetrila koji zdravim ćelijama služi kao energetski izvor, dok se u kanceroznim ćelijama laetril raspada i deluje antikancerogeno.

Koštice kajsije su veoma slična bademu, koji takođe spada u porodicu ruža. Imaju sličan nutritivni sastav kao i badem. Koštice kajsije su često manje ili više gorkog ukusa usled različitog sadržaja cijanogenog glikozida nazvanog *V B 1 7.

Sastav :

100% ulje koštica kajsije

Postoje stotine različitih sorti koštica kajsija u svetu, od kojih svaka poseduje određenu količinu V B 1 7. One koje imaju veoma malu količinu V B 1 7, imaju ukus sličan današnjem slatkom bademu.

One koje sadrže velike količine V B 1 7, smatraju se neprijatnog ukusa zbog gorčine. Gorčina je indikator sadržaja V B 1 7. Ta gorka jezgra, veruje se da imaju terapeutski efekat kod različitih vrsta raka.

Ova koncepcija se smatra kontroverznom. Smatra se da kajsije potiču iz Kine, gde se koriste vekovima u prehrambene i terapeutske svrhe.

Kako navodi Alexander Tessier iz Australije, nedavne naučne studije iz 2005 su pokazale njihovu potencijalnu efikasnost.

Naučnici iz Koreje su ustanovili da je tretman ćelija ljudskog raka prostate sa V B 1 7 prouzrokovao programiranu smrt ćelija in vitro. Zaključili su da “V B 1 7 može ponuditi vrednu opciju za tretman raka”.

Sastav

100% prirodano ulje dobijeno hladnim ceđenjem gorkih koštica kajsije. 

Pored vitamina  V B 1 7 proizvod sadrži i vitamine A i E kao i esencijalne masne kiseline Omega 3,6 i 9.

Pacijenti koji primaju terapiju laetrilom imaju pozitivna iskustva. Ovo ulje najpoznatije je po tome što sadrži visoki nivo vitamina B 17 – laеtrila.

Smatra se da zdravim ćelijama laetril služi kao energetski izvor, dok se u kanceroznim ćelijama pod uticajem enzima koji se nalazi samo u njima, laetril raspada i deluje antikancerogeno, trujući samo ćelije tumora. Taj efekat je  dugo bio poznat i klinička ispitivanja su u toku.

Naime, ćelije raka imaju u sebi enzim koji „otključava“ otrov u glikozidu amigdalinu, što uništava ćelije raka. Zdrave ćelije imaju različite enzime koji deluju na amigdalin i na drugačiji način oslobađaju hranljive materije i neutralizujuće agense.

Većina pacijenata koja je primila terapiju laetrilom imaju pozitivna iskustva – od boljeg opšteg stanja do tako dobrih efekata kao što su povećanje apetita, težine, smanjenje ili uklanjanje bola izazvanog kancerom.

Ulje koštica kajsije smiruje upale, ekceme (uključujući kožne alergije) i dermatitis. Pokazalo se da dobro deluje kao antitustik (protiv kašlja) i kao sastavni deo terapije za astmu.je da je najbolje ulje za uklanjanje i ublažavanje bora i ožiljaka. Ublažava opekotine od sunčanja, umiruje iritiranu kožu i pomaže ispucaloj koži i koži koja se peruta. 

Dejstvo

Jača i stimuliše imunitet

Udruženi antioksidativni efekat

Odstranjuje toksine iz tela

Deluje antiinflamatorno

Hidrira kožu neguje i hrani

Način upotrebe :

Za spoljašnju upotrebu na koži: malu količinu ulja (4-5 kapi) naneti na čistu i vlažnu kožu, dva-tri puta na dan. Ulje se dobro upija i ne ostavlja uljani trag.

Za unutrašnju upotrebu:

konzumirati od 10-12(pola kafene kašičice) kapi dva do tri puta dnevno.

Kod hrane i salata po želji upotrebiti.

Ulje koštica kajsije 50ml
Scroll to Top