Himalajska so sa mlinom 180g

399 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Himalajska so sa mlinom 180g

Krupna himalajska so sa mlinom. Ova 100% prirodna kamena so vrhunskog kvaliteta nežne narandžaste nijanse potiče iz Pandžaba u južnom delu Himalaja. Savršeno pojačava ukus jela s mesom, ribom i povrćem, kao i ukus sosova.

Ova prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Nastala prilikom tektonskih formiranja Himalaja pre više miliona godina i leži u dubinama gde je ostala zaštićena od svih atmosferskih  uticaja i zagađenja.

So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade  iz kojih se danas ručno vadi najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji.

Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-hlorid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage.

Sadrži bogatstvo ostalih minerala. Između ostalog, u njen sastav ulaze kalijum, kalcijum i magnezijum, koji podržavaju zdravu ravnotežu tečnosti u telu. U stvari, himalajska so sadrži čak sve elemente periodnog sistema osim plemenitih gasova (84 elementa!).

Ono što je najvažnije je da su ovi elementi ugrađeni u kristalnu rešetku soli; rastvaranjem u vodi dolazi do njihove jonizacije što omogućava da ih telo apsorbuje na ćelijskom nivou.

Kristali himalajske soli ne opterećuju telo kao rafinisana so jer ne zahtevaju toliku količinu vode da bi se metabolisali. Zato ova so, umesto da odmaže, pomaže regulisanju sadržaja vode u celom telu, podržava zdravu pH vrednost ćelija i u kombinaciji sa čistom vodom igra važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska.

Mlin se može više puta koristiti.

Pakovanje 180g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top