Tofu namaz sa susamom 150g Uljarica SSM

190 RSD

Idealan je kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju i kanapee…

Tofu namaz sa susamom 150g

Tofu namaz sa susamom je dobijen fermentacijom sojinog mleka. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane.

Bez dodatih masnoća, konzervanasa, veštačkih boja i aroma, postan na vodi. U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Izuzetno pogodnan za mazanje. Idealan je i kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju za kanapee…

Posebno pogodno za sve one koji preferiraju biljnu ishranu. Postan, na vodi. Prijatnog, blago slanog ukusa .

Sastav:

tofu (soja, voda, morska so), susam.

Nutritivna vrednost 100g :

Energetska vrednost 168 Kcal / 702 KJ

Proteina 14g

Ugljenih hidrata 2g

Masti 11g

Pakovanje 150g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top