Ječmeni slad (malteks) 460g

540 RSD

Ječmeni slad (malteks) je prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječmenog slada.Deluje umirujuće na suv kašalj, olakšava iskašljavanje.Koristi se kao prirodni nebeljeni zaslađivač raznih jela i pića.

 

Ječmeni slad (malteks) 460g

Malteks ječmeni slad je prirodni proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječma.Deluje umirujuće na suv kašalj, olakšava iskašljavanje.

Koristi se kao prirodni nebeljeni zaslađivač raznih jela i pića. Pravi se isključivo od zrna ječma, pa tako i sadrži samo njihov šećer odnosno maltozu. Specifičnog je ukusa i mirisa, konzistencije meda i tamne je boje.

Malteks predstavlja gustu sirupastu masu gustine meda smeđe boje  i slatkog ukusa.

Sadrži sve u vodi rastvorljive sastojke, zgusnute pod vakumom, uz maksimalno očuvanje prirodnih svojstava tokom celog proizvodnog postupka. Sadrži izvanrean sastav šećera (brzoresorbujućih i viših šećera i sa većim sadržajem mineralnih materija od meda). Jedna od namirnica koja povećava baznost organizma.

Prednost korišćenja:

  • Pogodan je za dijabetičare i ljude koji održavaju nivo šećera u krvi
  • Preporučuje se i u ishrani dece, sportista i trudnica
  • Iako je u pitanju prirodan proizvod od žitarica, utiče na telo i ne savetuje se u velikim  količinama
  • Malteks je jedna od namirnica koja povećava baznost organizma
  • Preporučuje se kod težeg fizičkog rada i sportista

Malteks se koristiti u proizvodnli pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda gde se pored dobrih senzornih svojstava utiče na boju fermentacije testa, a dobro očuva svežinu proizvoda.

U toku pečenja dolazi do karamelizacije šećera, pa proizvodi dobijaju lepu hrskavu koru, a nastali melanoidini daju specifičnu prijatnu aromu.

Sastav:

Maltoza, glukoza, fruktoza, maltotrioza, belančevine, minerali (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitamini B kompleksa,, E, provitamin vitamina A.

Ne sadrži aditive i konzervanse.

Bez dodatka šećera.

Nurtitivna vrednost:

Energetska vrednost 29 kcal

Proteini 4g

Ugljeni hidrati 88g

Masti g

Proizvodi : M INŽINJERING

Pakovanje 460g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top