Stevija Lux zaslađivač 300 tableta

990 RSD

Stevija Lux zaslađivač u tabletama se koristi kao prirodna zamena za šečer a da pri tom ne podiže nivo insulina u krvi. Stevija još ima jednu važnu odliku a to je da ne sadrži kalorije.

 

Stevija Lux zaslađivač 300 tableta

Stevija Lux zaslađivač u tabletama se koristi kao prirodna zamena za šečer a da pri tom ne podiže nivo insulina u krvi. Stevija još ima jednu važnu odliku a to je da ne sadrži kalorije. Ne sadrži kalorije, ugljene hidrate i glikemijski indeks joj je 0. Zbog toga je bezbedno mogu je koristiti dijabetičari.

Prednost Stevije u odnosu na ostale veštačke zaslađivače je da ne sadrži kalorije, glikemijski indeks je 0 i njeni molekuli do 198 stepeni C zadržavaju sladak ukus.

Ovako možete slobodno da kuvate, pečete sa njenim ekstraktom, na radost cele porodice.

Stevia tablete su proizvedene od stevija ekstrakta i dodatka za pravljenje tableta koji nisu štetni za ljudski organizam.

Ona je jedina prirodna zamena za šećer koja se može koristiti kod infekcije candidom i ešerihijom. Koristi se za zaslađivanje čajeva, kafe, sokova i drugih napitaka . Ne podiže nivo šećera u krvi, pa se posebno preporučuje osbama obolelim od dijabetesa.

Nema energetsku vrednost, pa se takođe preporučuje i gojaznim ososbama koje žele regulisati telesnu masu.

Inulin sadržan u tabletama, povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, ima pozitivan uticaj na crevnu mikrofloru i ujedno ometa metabolički proces stvaranja masnoća u organizmu.

Sastav jedne tabletice:

Ekstrakt stevie – steviol glikozid E960 (SG 95%) – 50mg, inulin (koren cikorije, izvor rastvorivih vlakana), limunska kiselina E330, natrijum bikarbonat E500, magnezijum stearat.

Način upotrebe:

Jedna tableta odgovara količini od oko 7,5 grama šećera, bez energetske vrednosti i povećanja glikemijskiog indeksa.

Uslovi čuvanja:

Čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi u originalnom pakovanju.

Pakovanje 300 tableta

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top