Ovseno integralno brašno 1kg Delfin

195 RSD

Dijetalna vlakna ovsa deluju pozitivno na kardiovaskularni sistem, a nerastvorljiva na probavni sistem.

Ovseno integralno brašno sarži jod, fosfor, kalijum, cink, bakar, natrijum i sve važnije vitamine.Ovas zauzima posebno mesto medju žitima.

Ovas sadrži visoku dozu proteina, oko 15%, masti oko 6%, dakle visok procenat esencijalnih aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina. Kalorijska vrednost ovsenog brašna je 389, a glikemijski indeks je 26.

To mesto, ovas je stekao zahvaljujući izuzetnoj nutritivnoj vrednosti, a to je visok sadržaj proteina, u nekim slučajevima i preko 15%, zatim visok sadržaj masti i do 6%. Proteini ovsa odlikuju se visokim sadržajem esencijalnih aminokiselina sa kojima ostala žita oskudevaju.

Masti ovsa takodje se odlikuju visokim sadržajem esencijalnih masnih kiselina. Posebno značajna su dijetalna vlakna sadržana u ovsu, u prvom redu u omotaču, odnosno mekinji, ukoliko se ovas melje u tipske proizvode.

Za dijetalna vlakna ovsa karakteristično je da jednu polovinu čine rastvorljiva, a drugu nerastvorljiva dijetalna vlakna što predstavlja idealan odnos.

Rastvorljiva dijetalna vlakna deluju pozitivno na kardiovaskularni sistem, a nerastvorljiva na probavni sistem. I jedna i druga sadržana su u ovsenom integralnom brašnu u istom odnosu kao i u zrnima.

Zahvaljujući svom sastavu integralno ovseno brašno se smatra idealnom namirnicom u periodu rekonvalescencije, deluje na regulisanje kiseline u želucu, na regulisanje stolice i drugo.

Ovseno brašno je lako svarljivo pa se koristi u velikim količinama kao hrana za decu već u uzrastu kada odojče počinje da uzima čvrstu hranu.

Evo kako da napravite ovseni hleb:

– 600g brašna od ovsa

-1 kašičica kvasca

-1 kašika meda

-2 kašike mlevenog lana

-2 kašike integralnog susama

-480 ml tople vode.

Po želji možete mešati različite vrste brašna.

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top