Umeboši pasta 100g Mitoku

780 RSD

Čisti masnu jetru i otrove iz organizma,povećava imunitet i izdržljivost na stres,reguliše varenje i rad želuca,snašan antioksidans,usporava starenje.

Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća.

Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva. Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca.

Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća. Normalizuje i stimuliše apetit, varenje, smanjuje kiselost u želucu i leči crevna oboljenja. Održava krv u blago alkalnom stanju. Preporučljiva je u slučajevima trovanja hranom, proliva, zatvora, želudačnih tegoba i glavobolja.

Umeboši šljive su jako bogate mineralima. Imaju antiseptičko i antibiotsko dejstvo.

Izdvoveoma je bogata kalcijumom, gvožđem, fosforom, kalijumom, vitaminima B1 i B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadršaja vitamina C od onog u limunu.

Opšti fiziološki efekti umebošija su da sprečava i otklanja umor, usporava starenje, stimuliše izbacivanje štetnih materija i otrova iz organizma.

Obezbeđuje energiju za dobar rad bubrega i jetre i tako poboljšava opštu vitalnost i obnavlja energiju.

Najpoznatije su po svom alkalnom dejstvu. Samo 10 grama japanskih šljiva može neutraliovati kiselost organizma uzrokovanu konzumacijom 100 grama šećera. Njena tajna leži u limunskoj kiselini koja poboljšava apsorpciju minerala iz namirnica i uništava mlečnu kiselinu. Njeni brojni pozitivni učinci na zdravlje su veliki pa se s pravom ubraja u prirodne antibiotike.

Sastav:

100% mlevena japanska umeboši šljiva, šihizo lišće , morska so.

Koriščenje ovih proizvoda če prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Perirodni enzimi regulišu rad želuca i poboljšavaju varenje. Katenin ubrzava rad creva,svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo,što dovodi do otklanjanja umora i povečanja izdržljivosti.

Pri tome katein prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umebosi proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Pasta od fermetisanih umebosi šljiva čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres.

Takođe reguliše varenje i rad želuca, snašan antioksidans,usporava starenje. Konzumacija jača jetru i želudac, pročišćavamo krv, regulišemo probavu, uklanjamo umor i prerano starenje tela. Odlične su kao prevencije bilo kakvih mučnina, bilo putničkih ili trudničkih, pa se koriste u slučaju proliva, zatvora i infekcija.

Način upotrebe:

Konzumirati u izvornom obliku. Može se u malim količinama dodavati kaši od žitarica (musli) ili supama.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energrtska vrednost Kcal 35

Energetska vrednostKj 147

Masti 0g

Zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 5g

Šeceri 0g

Vlakna 0g

Proteini 0g

Pakovanje 100g Mitoku

Zemlja porekla : Japan

Cena se redovno ažur

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top