Guar guma 400g The best of nature

399 RSD

Guar guma se koristi kao prirodni zgušnjivač.

Guar guma, ili guaran, je prirodni polisaharid koji se ekstrahuje iz semena biljke Cyanopsis tetragonoloba, često nazvane indijsko drvo.

Ovaj proces podrazumeva uklanjanje ljuski sa semena, nakon čega se seme melje u fini prah koji se koristi u raznim industrijama, posebno prehrambenoj. Ono što čini guar gumu popularnom je njen širok spektar primena i korisničkih prednosti.

Guar guma nalazi svoje mesto u ekološkoj proizvodnji hrane kao zgušnjivač, stabilizator i emulgator.

Zahvaljujući svojoj rastvorljivosti u vodi na sobnoj temperaturi, dodaje se raznim proizvodima kako bi se postigla željena tekstura i konzistencija.

Često je prisutna u konditorskim proizvodima, mesnim prerađevinama, a koristi se i u proizvodnji bezglutenskih proizvoda, dajući im potrebnu strukturu.

Ono što čini guar gumu posebno korisnom su njena svojstva koja podržavaju zdravlje.

Ova supstanca ima blago laksativno dejstvo i pomaže organizmu da se oslobodi toksina, istovremeno smanjujući nivo holesterola. Takođe je poznata po tome što može pomoći u gubitku težine, jer stvara osećaj sitosti, što je čini idealnim dodatkom u ishrani za osobe koje pokušavaju da smršaju.

Kada je reč o zdravlju, minimalno se apsorbuje iz creva i smatra se bezbednom za ljudsko zdravlje.

Upravo zbog toga je popularna među proizvođačima hrane i dodataka ishrani širom sveta. Osim toga, njena primena je naročito korisna u prevenciji ateroskleroze i kao sredstvo za čišćenje organizma od toksina.

U zaključku, guaran nije samo sastojak koji poboljšava teksturu hrane; ona ima i brojne koristi za zdravlje. Njena sveprisutnost u prehrambenoj industriji potvrđuje njenu važnost kao sredstva za unapređenje kvaliteta proizvoda, kao i podrške zdravom načinu života.

Pakovanje 300g rf

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top