Guar guma 400g The best of nature

399 RSD

Guar guma se koristi kao prirodni zgušnjivač.

Guar guma 400g

Guar guma je polisaharidna guma koja se dobija iz semena biljke Cyanopsis tetragonoloba.Takođe nazvana guaran, dolazi iz semena biljke poput mahunarke, ponekad se naziva i indijsko drvo. Ljuske se uklanjaju iz semena guara i seme se mlevaju u prah.

Dopuštena je upotreba guar gume u ekološkoj proizvodnji namirnica.

Rastvorljiva je u vodi na sobnoj temperaturi i koristi se kao prirodni zgušnjivač, stabilizator i emulgator za formiranje odgovarajuće strukture, konditorskim i proizvodima mesne industrije. Takođe poznata kao aditiv je koji je naveden pod europskim brojem odobrenja E 412 na popisima sastojaka raznih vrsta hrane. Koristi kao sredstvo za zgušnjavanje, želiranje i obradu brašna i kao dodatak kremovima .

E412 Uticaj guarana na telo. S obzirom da je prirodnog porekla možemo govoriti o njenom uticaju na ljudski organizam.

Dakle, ova vrsta drveta ima blago laksativno dejstvo, pomaže telu da se oslobodi od toksina i smanji holesterol. Ovaj materijal se može koristiti kao sredstvo za mršavljenje, jer olakšava smanjenje apetita kod ljudi – to se pretvara u želucu u bujnu masu, stvarajući osećaj sitosti.

Takođe se koristi za zatvor i kod ateroskleroze. Važno je napomenuti, da se takva komponenta može pojaviti u sastavu dodataka ishrani . Odmah treba reći da je aditiv E412 antialergijski.

Guaran se minimalno apsorbuje iz creva, a korisnim svojstvima je poznata kao bezopasna za ljudsko zdravlje.

Zbog toga se trenutno koriste u industriji u većini zemalja sveta. Kao što je gore opisano je vrlo korisna kod povišenog holesterola. Kao lek za zatvor i snažan proizvod za čišćenje ljudskog organizma od toksina i drugih štetnih materija.

Naročito je značajna primena u izradi proizvoda bez glutena. Daje sturkturu sosevima na bazi voća i povrća, dezertima i kremovima, kao i mlečnim proizvodima.

Pakovanje 300g rf

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top