Majoran 10g Herbella

60 RSD

Majoran slobodno možete kombinovati sa drugim biljkama poput timijana i kleke naročito kod pripremanja divljači.
Kategorija: Oznake: ,

Majoran 10g

Majoran kao začin je specifičan – pikantan i aromatičan ukus obogatiće mnoge kulinarske specijalitete. Upravo zbog toga se i upotrebljava u kuhinjama širom sveta. Naročito se koristi u jelima sa krompirom, čorbama i mesom poput jarećeg, jagnjećeg i svinjskog.

Ono što je možda manje poznato jeste da Majoran ima brojna lekovita svojstva. Pomaže bolje varenje, otklanja žgaravicu, omogućuje normalan rad creva.

Efikasan je u borbi sa slobodnim radikalima, što je jako važno u suzbijanju nekih bolesti. Na prvom mestu to su kardiovaskularna, ali i cerebrovaskularna oboljenja.

Osim toga Majoran pomaže kod kijavice, sezonskih prehlada i nazeba kada se koristi kao čaj ili eterično ulje.

Ova začinska biljka se često, za razliku od sličnog origana, kombinuje i sa drugim začinima. Sa timjanom čini odličnu kombinaciju za jela od iznutrica (džigerica). Dok se a bobicama kleke koristi se u mesnim i jelima od divljači.

Samog ga koristimo u čorbama i varivima, umacima, jelima od živine, krompira, u paštetama. Fino doziran majoran začin koristimo u jelima od ribe. Slaže se dobro i sa bosiljkom i ruzmarinom.

Koristi se i svež majoran, tada je aromatičniji i pikantniji, a jelima se dodaje list na kraju kuvanja, jer dužim kuvanjem gubi aromu.

Možemo ga koristiti i sušen – tada upotrebljavamo celu biljku sa stabljikom i cvetom. Sušena biljka se dodaje odmah na početku kuvanja.

Ovaj začin trebaju koristiti svi oni koji imaju probleme sa varenjem i tkz. lenjim crevima. Neprijatnu tegobu ćete brzo eliminisati, samo nemojte preterati sa doziranjem. Uvek ga dodavajte na samom kraju u jela, naročito kod pripremanja mesa.

Majoran slobodno možete kombinovati sa drugim biljkama poput timijana i kleke naročito kod pripremanja divljači.

Pakovanje 10g Herbella

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top