Zeleni biber u zrnu 20g

230 RSD

Zeleni biber pojačava lučenje želudačnih sokova, čime olakšava varenje hrane, sprečava nadutost i stvaranje gasova.

Zeleni biber u zrnu 20g

Zeleni biber u zrnu  je aromatičan i idealan začin za mnoga jela kojima daje blagu ljutinu.Najčešće se koristi na kraju termičke obrade mesa, poput bifteka, kako bi se njegova aroma osetila u potpunosti.

Bobice zelenog bibera nisu do kraja sazrele što je i razlog njegove blage ljutine. Ova vrsta je i veoma dekorativna, te  jelima daje i vizuelnu prefinjenost.

U narodnoj medicini se koristi kao lek protiv povišene temperature, upale grla, mučnine, vrtoglavice, reume i artritisa. Pojačava lučenje želudačnih sokova, čime olakšava varenje hrane, sprečava nadutost i stvaranje gasova. Najnovija istraživanja dokazala su da ova skida kilograme i pomaže na putu do vitkosti i tankog struka. Izlučivanje želudačnih sokova i enzima ubrzava varenje hrane.

Međutim, najvažije je lučenje hidrohlorilne kiseline u želucu, koja razgrađuje masti. Deluje najjače od svih ostalih , jer u njemu se nalazi puno eteričnih ulja koja uspešno tope dubinske masnoće, pa je zbog toga sve češći sastojak preparata za uklanjanje celulita.

Kada mu se uz ovo još pridodaju i snažna antioksidativna i protivupalna svojstva, kao i držanje holesterola pod kontrolom, nameće se zaključak da je kao začin prosto neizostavan na svakodnevnom  jelovniku.

Važna napomena:

Najvažnije je da se samelje ručno neposredno pre svake upotrebe, da bi došlo do željenog efekta.

Pakovanje 20g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top