Sumak mleveni 50g

200 RSD

Sumak se dodaje prilikom kuvanja ne bi li živinsko meso, riba, sosovi, salate i dinstano meso, krompir, beo ili kineski kupus imali prijatan voćni kiselkast ukus.

Sumak mleveni 50g

Sumak mleveni se obično koristi za jela mediteranske i bliskoistočne kuhinje. Možete ga koristiti za suve i mokre marinade i prelive za salate, ali njegova aroma će se najbolje osetiti ako njime posipate jelo netom pre služenja. Savršeno se slaže sa jagnjetinom, grilovanim povrćem, piletinom i ribom, a humusu daje zaista čarobnu aromu.

Na Mediteranu sumak se koristi sa drugim začinima, koji se svakodnevno konzumiraju. Dodaje prilikom kuvanja ne bi li živinsko meso, riba, sosovi, salate i dinstano meso, krompir, beo ili kineski kupus imali prijatan voćni kiselkast ukus. Veoma ukusan kada se posipa preko humusa. Ipak, trebalo bi biti pažljiv sa količinama, jer ovaj začin ima veoma jak ukus.

Sumak ili Ruj je začin koji vodi poreklo sa Bliskog istoka. Grmolika je biljka, čiji su plodovi crvene bobice koje se nakon mlevenja koriste kao začin.

U Evropi je dugo korišćen radi dodavanja kiselosti određenim jelima, a Rimljani su umesto njega upotrebljavali zamenu – limun. Posebno je popularan u libanskoj kuhinji, kao dodatak salatama i marinadama. Bogat je vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima.

Istraživanja su pokazala da pored divne boje i osvežavajuće arome, sumak ima i mnoga lekvita svojstva, antigljivična, antivirusna, antioksidantska i antiupalna.

Sadrži veoma zavidne količine vitamina C, proteine, vlakna i minerale poput kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora.Ova biljka i začin ima snažna dijuretska svojstva i koristio se kao lek za lošu probavu.

Pored toga poznata je njegova upotreba mlevenog sumaka za smanjanje povišene temperature, za lečenje artritisa, kožnih upala te respiratonih problema kao što su bronhitis, prehlada i grip.

Istraživanja su takođe Nemačkoj pokazala su da ima snažno delovanje u borbi protiv gljivičnih obolenja i nalazi se u mnogim kremama i lekovima namenjenim za lečenje gljivica. Istraživanja sprovedenaotvrdila da je veoma efektan kad je u pitanju hiperglihemija, dijabetes i gojaznost.

Pakovanje 50g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top