Organski Cejlonski cimet 100g

470 RSD

Cejlonski cimet smanjuje nivo šećera u krvi – konzumiranje do 6g dnevno smanjuje nivo glukoze, triglicerida i štetnog LDL holesterola.

Organski Cejlonski cimet 100g

Organski Cejlonski cimet (Cinnamomum zeylanicum nees) u prahu je jedinstveni predstavnik cejlonske vrste cimeta, retkog je prisustva na tržištu u poređenju s dominantnijim kineskim cimetom.

Za razliku od kineskog cimeta, koji potiče iz Kine i Indonezije, Cejlonski cimet potiče isključivo sa Šri Lanke (Cejlona).

Bogat je proteinima, ugljenim hidratima i vlaknima, uz obilje minerala kao što su mangan, gvožđe, kalcijum, cink i bakar, kao i vitamina C, K i vitamina B kompleksa.

Antioksidansi i fenoli prisutni u cimetu su izuzetno efikasni u borbi protiv infekcija. Prema ORAC skali, koja meri koncentraciju antioksidanata u različitim namirnicama, cimet se nalazi u top 20 namirnica, začina i lekova širom sveta.

Raznoliki antioksidansi u cimetu doprinose zaštiti od brojnih bolesti izazvanih slobodnim radikalima.

Istraživanja su pokazala da cimet ima značajne zdravstvene benefite, uključujući smanjenje faktora rizika za srčane bolesti kao što su visok holesterol, trigliceridi i krvni pritisak, kao i regulaciju nivoa šećera u krvi.

Takođe je prirodni antimikrobni, antibiotski, antifungalni i antivirusni agens, što ga čini efikasnim u odbrani organizma od raznih bolesti.

Neka istraživanja su pokazala da ekstrakti cimeta mogu štititi od bakterija u oralnoj mikroflori, sprečavajući loš zadah, propadanje zuba i infekcije usta.

Takođe, cimet može biti koristan u borbi protiv kandide u digestivnom traktu, podstičući imunološko zdravlje i smanjujući upalu.

Studije su pokazale da konzumiranje cimeta može smanjiti nivo šećera u krvi kod osoba s dijabetesom, dok ne sadrži kumarin, supstancu koja može oštetiti jetru i bubrege, a koja je prisutna u kineskom cimetu.

Upotreba:

od 1/2 – 1 kafena kašičica praha (1-6g) u čajeve, kolače, pite, sa medom, itd.

Sastav:

Organski cimet u prahu

Nutritivna vrednost na 100g:

  • Energetska vrednost 1034kJ/247kcal
  • Ugljeni hidrati 5g
  • Proteini 3g
  • Ukupne masti 1g
  • Holesterol 0g
  • Dijetalna vlakna, ukupna 53g

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 1o0g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top