Organski kakao prah Criollo 150g Just Superior

690 RSD

Kakao ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalcijuma, magnezijuma, mangana, mobildena i cinka.

 

Organski kakao prah Criollo 150g

Superior organski kakao prah Criollo se dobija iz semena biljke Theobroma cacao. Obezbeđuje preko 300 biološki aktivnih supstanci koje pozitivno utiču na zdravlje.

Kakao sa redukovanom količinom masnoće. Sadrži samo zdrave masnoće koje ne podižu holesterol, već ga naprotiv snižavaju. Sušen je na suncu i pažljivo fermentisan, a tokom obrade, koja potvrđeno ne prelazi temperaturu od 40 stepeni ni u jednom trenutku, zadržava sva svoja originalna nutritivna svojstva, koja se u običajenim  procesima prerade znatno narušavaju.

Najkraćim putem dolazi iz Perua na police Srbije, a upakovan je u najstože kontrolisanim uslovima.

Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalcijuma, magnezijuma, mangana, mobildena i cinka.

Sadrži čitav spektar minerala, amino kiselina i fitonutrijenata, od kojih su flavanoli verovatno najpoznatiji. Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaoa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke.

Međutim, količina nutrijenata a naročito flavanola u kakaou, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade.

Zbog toga konzumiranje kakaa i čokolade napravljene od njega ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita.

Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaoa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte. Naučno je utvrđeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini soje sadrži organski kakao dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti. Pozitivan uticaj na raspoloženje kakaoa je opšte poznat. Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakaou.

Oni predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i deluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje. Utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva, inače povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom.

Feniletilamini takođe igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija. Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja kakaoa na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju.

Doprinosi izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima. Kakao se takođe pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola.

Sastav:

100% kakao iz Perua sa 11% kakao masti

Dnevna doza ima prirodno visok sadržaj Cu i Cr i izvor je K, Mg, Mn, Mo i Zn.

  • Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska.
  • Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
  • Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji.
  • Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji. Takođe doprinosi normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata.
  • doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.

Preporučena dnevna doza:

2-3 supene kašike (oko 15 grama).

Pakovanje 150g Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top