Organski kakao prah Dominikana 150g Just Superior

390 RSD

Kompanija koja proizvodi Superior organski kakao prah Dominikana, je porodična firma koja se bavi kakaoom od 1905. godine!

 

Organski kakao prah Dominikana 150g

Kompanija koja proizvodi Superior organski kakao prah Dominikana, je porodična firma koja se bavi kakaoom od 1905. godine! Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike su poznate po dobrom kakaou i među njima je Dominikanska Republika.

Pored organic sertifikata, poseduju i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat. Sertifikati su od izuzetne važnosti za proizvodnju, jer pokazuju da se kompanija ne bavi masovnom industrijskom proizvodnjom ove biljke već vode računa da očuvaju njene prave vrednosti.

Poseduju svoje plantaže, vrlo su posvećeni pažljivom fermentisanju i sušenju kakaa, tako da je njihov kakao vrlo finog ukusa i arome. Pored biološki aktivnih komponenti koje sadrži, izuzetno je bogat različitim mineralima. Odlična je zamena za sintetičke suplemente magnezijuma, cinka, hroma, kalijuma, koji se mnogo bolje apsorbuju i iskoriste u organizmu u svojoj prirodnoj formi naspram sintetičke.

Mogu da ga koriste svi, uključujući malu decu, trudnice i dojilje.

Posebno je važan za one kojima je potrebno dodatne energije, veći fokus i briga o zdravlju srca i krvnih sudova. Takođe za gvožđe, odnosno optimalno održavanje gvožda u organizmu se pokazao odlično!  Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema.

Pored biološki aktivnih komponenti koje se nalaze u njemu je izuzetno bogat različitim mineralima, tako da je odlična zamena za sintetičke suplemente magnezijuma, cinka, hroma, kalijuma, koji se mnogo bolje apsorbuju i iskoriste u organizmu u svojoj prirodnoj formi naspram sintetičke.

Studije iznova i iznova pokazuju da korišćenje kakaa može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi. Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’).

Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti karišćenja kakaa na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Dnevna doza ima prirodno visoki sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, mobildena i cinka. Takođe za gvožđe, odnosno optimalno održavanje gvožda u organizmu se pokazao odlično!

Naučnici su ga svrstali u takozvanu ‘’Super hranu’’ a to znači da je on u rangu nara, akai i godži bobica, a takođe tvrde da ima tri puta jače dejstvo na zdravlje organizma od zelenog i crnog čaja.

Ako tome dodamo još da nam na niskim temperaturama vruć napitak od kakaa može zagreati i opustiti promrzlo telo, da budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo….spremite šoljicu kakaa za sebe i one koje volite, pa u krevet! Ili, u novi radni dan. Na vama je da izaberete.

Sastav:

100% kakao iz organskog uzgoja

Lekovito dejstvo:

Dobro je poznat kao izuzetno bogat izvor gvožđa, a osim gvožđa sadrži i duge minerale kao što su magnezijum, hrom, mangan, cink, kalijum, natrijum i bakar. Ako bolujete od anemije, on je idealan prirodni lek za ovu tegobu. Pa i ako nemate problema sa anemijom, možete konzumirati kakao jer će doprineti vašem celokupnom zdravlju i ojačaće vaš imuni sistem.

Preporučena količina:

Preporučuje se unos do 20g dnevno, počevši sa 1 kafenom kašičicom (oko 5g).

Upotreba:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima.

Proizvod ne sadrži:

Veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1515kJ/227kcal

Masti 14g

Od čega zasićene 8g

Ugljeni hidrati 16g

Od čega šećeri 0g

Proteini 27g

So 30mg

Pakovanje 150g Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top