Organski Soja burgeri 200g Beyond

370 RSD

Soja burgeri su poželjna namirnica za šene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona. Burgeri su bogati je proteinima i energetski jaki. Poželjna su namirnica za žene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona.

Nema na zalihama

Organski Soja burgeri 200g

Organski soja burgeri su poželjna namirnica za šene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona.

Odredjeni naučni krugovi soju čak smatraju biljkom koja pruza zaštitiu od raka dojke, jer je činjenično stanje da u istočnim zemljama gde se tradicionalno jede soja u većim količinama, žene deset puta redje oboljevaju od ove vrste kancera.

Zasluga za to se opet pripisuje biljnim estrogenima. Bogati proteinima i energetski jaki. Sojine hamburgere odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealani je za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze.

Soja je značajna namirnica u ishrani vegetarijanaca jer je bogat izvor proteina. I ne samo to. Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak bilo kojem načinu ishrane jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

Sojini proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome sto njeni proteini nisu povezani sa masnoćama.

Zatim, sojini proteini ne samo da su biljnog porekla, vec se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardze gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i održavanje zdrave i čvrste misićne mase. Aminokiseline iz soje, takodje učestvuju u proizvodnji insulina u organizmu, sto je znacajno za dijabetičare.

Pored proteina, soja se moze pohvaliti biljnim materijama poznatim pod nazivom fitoestrogeni, koji se u organizmu ponasaju slično estrogenima (ženski polni hormoni – grupa steroidnih hormona).

Sastav:

organski tofu, okara, integralno brašno, povrće, morska so, začini, nerafinisano suncokretovo ulje.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 223

Energetska Vrednost KJ 942

Masti 5g

mononezasićene masti 0g

polinezasićene masti 0g

zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 33g

Šećeri 28g

Vlakna 0g

Proteini 15g

Pakovanje 200g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top