Organski Soja burgeri 200g Beyond

299.00RSD

Bogat je proteinima i energetski jak. Poželjna namirnica za žene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona.

Organski Soja burgeri

Organski Soja burgeri su poželjna namirnica za šene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona.

Odredjeni naučni krugovi soju čak smatraju biljkom koja pruza zaštitiu od raka dojke, jer je cinjenicno stanje da u istočnim zemljama gde se tradicionalno jede soja u vecim količinama, žene deset puta redje oboljevaju od ove vrste kancera.

Zasluga za to se opet pripisuje biljnim estrogenima.

Sastav:

organic tofu, okara, integralno brašno, povrće, morska so, začini, nerafinisano suncokretovo ulje.

Bogat je proteinima i energetski jak. Soja burger odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealan je za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze.

Soja je značajna namirnica u ishrani vegetarijanaca jer je bogat izvor proteina. I ne samo to. Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak bilo kojem načinu ishrane jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

Sojini proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome sto njeni proteini nisu povezani sa masnoćama.

Zatim, sojini proteini ne samo da su biljnog porekla, vec se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardze gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i održavanje zdrave i čvrste misićne mase.

Aminokiseline iz soje, takodje učestvuju u proizvodnji insulina u organizmu, sto je znacajno za dijabetičare.

Pored proteina, soja se moze pohvaliti biljnim materijama poznatim pod nazivom fitoestrogeni, koji se u organizmu ponasaju slično estrogenima (ženski polni hormoni – grupa steroidnih hormona).

Nutritivna vrednost na 100g :

energetska Vrednost Kcal 223

energetska Vrednost KJ 942

masti 5.52g

mononezasićene masti 0

polinezasićene masti 0

zasićene masti 0

hidrati 33g

šećeri 28

vlakna 0

proteini 15.09g

Organski Soja burgeri 200g Beyond
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top