Pašteta od suncokreta 150g Soya Food

195 RSD

Vrlo ukusan i zdrav namaz .Može u potpunosti zameniti ukus obične paštete i još je bolja. Pogodna je za vegane i osobe koje ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla .

 

Pašteta od suncokreta 150g

Pašteta od suncokreta je veoma kremasta, prijatno slankastog i svojstvenog i ukusa i mirisa. Idealna je i kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju za kanapee… Može u potpunosti zameniti ukus obične i još je bolja. Pogodna je za vegane i osobe koje ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla .

Posna bez konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Suncokretove semenke sadrže u sebi mnoštvo korisnih sastojaka. Obiluju sledećim hranjivim materijama:

Mada mnogi ljudi izbegavaju masnoće ali određene vrste masti su dobre za naše zdravlje. Masti iz suncokretovog semena pozitivno deluju na naše zdravlje, smanjuju rizik od srčanog udara i dobre su za dijabetičare.

Više od polovine sadržaja semenki čine masnoće, ali reč je o visokovrednim uljima, koja tek u malom delu čine zasićene, a većinom je ipak reč o nezasićenim masnim kiselinama. Istuču se visokim sadržajem esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcionisanje brojnih važnih funkcija u organizmu.

Odličan izvor vitamina E. Samo jedna četvrtina šoljice semenki nadoknadiće celodnevnu potrebu organizma za ovim vitaminom. Vitamin E  pomaže da se održi dobra cirkulacija krvi, a doprinosi i proizvodnji crvenih krvnih zrnaca. 30 grama suncokretovog semena sadrži 35 % preporučenih dnevnih doza vitamina E.

Vitamin E koji nalazimo u semenkama „putuje“ kroz naše telo i neutralizuje slobodne radikale koji prete ćelijskim membranama te izazivaju niz bolesti.

Štiteći ćelije i molekule, vitamin E ima antiupalno dejstvo te smanjuje simptome astme, osteoartritisa te reumatoidnog artritisa u kojima upalni procesi imaju značajan uticaj.

Samo jedna četvrtina šoljice semenki sadrži sedam grama proteina. Proteini iz suncokreta snabdevaju nas energijom za celi dan. Šaka ovih semenki može odlično utoliti glad.

Sastav:

voda, organski suncokret 32%, suncokretovo ulje, crni luk, paprika, šargarepa, paradajz, morska so, začini, ekstrakt kvasca.

Alergen info:

Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost je 332

Kcal 1393 KJ

Proteina 8g

Masti 3g

Ugljeni hidrati 2g

Vlakna 0g

Pakovanje 150g Soya food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top