Pašteta od suncokreta 150g Soya food

195.00RSD

Vrlo ukusan i zdrav namaz .Može u potpunosti zameniti ukus obične paštete i još je bolja. Pogodna je za vegane i osobe koje ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla .

 

Pašteta od suncokreta

Pašteta od suncokreta je veoma kremasta, prijatno slankastog i svojstvenog i ukusa i mirisa.Idealna je i kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju za kanapee…

Pašteta od suncokreta može u potpunosti zameniti ukus obične paštete i još je bolja. Pogodna je za vegane i osobe koje ne konzumiraju namirnice životinjskog porekla .

Posno bez konzervansa, veštačkih boja i aroma

Suncokretove semenke sadrže u sebi mnoštvo korisnih sastojaka. Semenke suncokreta obiluju sledećim hranjivim materijama:

Zdrave masti

Mada mnogi ljudi izbegavaju masnoće ali određene vrste masti su dobre za naše zdravlje. Masti iz suncokretovog semena pozitivno deluju na naše zdravlje, smanjuju rizik od srčanog udara i dobre su za dijabetičare.

Više od polovine sadržaja semenki čine masnoće, ali reč je o visokovrednim uljima, koja tek u malom delu čine zasićene, a većinom je ipak reč o nezasićenim masnim kiselinama.

Semenke suncokreta se istuču visokim sadržajem esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcionisanje brojnih važnih funkcija u organizmu

Vitamin E

Semena suncokreta su odličan izvor vitamina E. Samo jedna četvrtina šoljice semenki suncokreta nadoknadiće celodnevnu potrebu organizma za ovim vitaminom.

Vitamin E  pomaže da se održi dobra cirkulacija krvi, a doprinosi i proizvodnji crvenih krvnih zrnaca. 30 grama suncokretovog semena sadrži 35 % preporučenih dnevnih doza vitamina E.

Vitamin E koji nalazimo u suncokretovim semenkama „putuje“ kroz naše telo i neutralizuje slobodne radikale koji prete ćelijskim membranama te izazivaju niz bolesti.

Štiteći ćelije i molekule, vitamin E ima antiupalno dejstvo te smanjuje simptome astme, osteoartritisa te reumatoidnog artritisa u kojima upalni procesi imaju značajan uticaj.

To može da pomogne da se ćelije zaštite od efekata slobodnih radikala i supstanci koje oksidišu i oštećuju proteinske strukture, uključujući i DNK.

Ovaj nutrijent takođe pomaže da se održi dobra cirkulacija krvi, a doprinosi i proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.

Vitamin E se smatra zaslužnim za smanjenje opasnosti od nastanka karcinoma creva te za smanjenje simptoma menopauze, ali i prevenciju nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Protein

Samo jedna četvrtina šoljice semena suncokreta sadrži sedam grama proteina. Proteini iz suncokreta snabdevaju nas energijom za celi dan. Šaka ovih semenki može odlično utoliti glad.

Sastav :

Voda, organski suncokret 32%, suncokretovo ulje, crni luk, paprika, šargarepa, paradajz, morska so, začini, ekstrakt kvasca.

Alergen info:

Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100 g :

Energetska vrednost je 332

Kcal 1393 KJ

Proteina 8,5g

Masti 3,1g

Ugljeni hidrati 2,5 g

Vlakna 0g

Pašteta od suncokreta 150g Soyafood
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top