Sojine kobasice ljute 200g Macrobiotic

250.00RSD

Sojine kobasice su bogate proteinima i energetski jake. Soja kobasice odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealne za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze.

Sojine kobasice ljute

Sojine kobasice ljute su obrok koji u svom sastavu sadrži idealnu kombinaciju proteina mahunarke i žitarice odnosno pšenice i soje.

Sojine kobasice su bogate proteinima i energetski jake. Soja kobasice odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealne za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze.

Soja je značajna namirnica u ishrani vegetarijanaca jer je bogat izvor proteina. I ne samo to. Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak bilo kojem načinu ishrane jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

Bez GMO, dodatog konzervansa, veštačkih boja, aroma

Sojini proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome sto njeni proteini nisu povezani sa masnoćama.

Zatim, sojini proteini ne samo da su biljnog porekla, vec se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardže gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i odrzavanje zdrave i čvrste mišićne mase.

Aminokiseline iz soje, takodje učestvuju u proizvodnji insulina u organizmu, sto je značajno za dijabetičare

Pored proteina, soja se moze pohvaliti biljnim materijama poznatim pod nazivom fitoestrogeni, koji se u organizmu ponašaju slično estrogenima (ženski polni hormoni – grupa steroidnih hormona).

Tako da je ovo poželjna namirnica za žene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona. Odredjeni naučni krugovi soju čak smatraju biljkom koja pruza zaštitu od raka dojke.

Činjenično stanje da u istočnim zemljama gde se tradicionalno jede soja u većim količinama, žene deset puta redje oboljevaju od ove vrste kancera. Zasluga za to se opet pripisuje biljnim estrogenima.

Namena

Preporučuju se za zdrav doručak ili večeru, za pripremu sendviča, kao prilog jelima od povrća, za pripremu musaka i salata.Ove kobasice imaju pikantan ukus koji će obradovati ljubitelje ljutkastog.

Ovo je gotov proizvod kome nije potrebna termička obrada.Možete ih po želji malo podgrejati.🌭

Sastav :

Soja, seitan, biljna masnoća, morska so i začini.

Nutritivna vrednost na 100g

Energetska Vrednost Kcal 253

Energetska Vrednost KJ 1056

Masti 7.8g

Ugljeni hidrati 33g

Proteini 10.8g

Vegeterijanske kobasice ljute 200g Macrobiotic
Scroll to Top