Sojine kobasice ljute 200g Macrobiotic

260 RSD

Sojine kobasice su bogate proteinima i energetski jake. Soja kobasice odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealne za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze.

Sojine kobasice ljute 200g Genie

Sojine kobasice ljute su obrok koji u svom sastavu sadrži idealnu kombinaciju proteina mahunarke i žitarice odnosno pšenice i soje.

Bogate proteinima i energetski jake. Odlično prihvataju i oni koji vole gurmansku hranu. Idealne za sendviče ili kao glavno jelo uz salatu i namaze. Soja je značajna namirnica u ishrani vegetarijanaca jer je bogat izvor proteina. I ne samo to. Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak bilo kojem načinu ishrane jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

Posne, dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Ovi proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome sto njeni proteini nisu povezani sa masnoćama.

Zatim ne samo da su biljnog porekla, vec se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardže gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i odrzavanje zdrave i čvrste mišićne mase.

Aminokiseline iz soje, takodje učestvuju u proizvodnji insulina u organizmu, sto je značajno za dijabetičare

Pored proteina, soja se moze pohvaliti biljnim materijama poznatim pod nazivom fitoestrogeni, koji se u organizmu ponašaju slično estrogenima (ženski polni hormoni – grupa steroidnih hormona).

Tako da je soja poželjna namirnica za žene u menopauzi, kod kojih počinje naglo opadanje nivoa ovih hormona.

Odredjeni naučni krugovi soju čak smatraju biljkom koja pruža zaštitu od raka dojke.

Činjenično stanje da u istočnim zemljama gde se tradicionalno jede soja u većim količinama, žene deset puta redje oboljevaju od ove vrste kancera. Zasluga za to se opet pripisuje biljnim estrogenima.

Preporučuju se za zdrav doručak ili večeru, za pripremu sendviča, kao prilog jelima od povrća, za pripremu musaka i salata. Imaju pikantan ukus koji će obradovati ljubitelje ljutkastog. Ovo je gotov proizvod kome nije potrebna termička obrada. Možete ih po želji malo podgrejati.🌭

Sastav:

voda, soja 32%, pšenični gluten, nehidrogenizovano biljno ulje (suncokret), ljuta paprika, regulator kiselosti (glukono-delta-lakton), ekstrakt kvasca, sušena paprika, beli luk, morska so, mešavina začina.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 256kcal (1071kJ)

Masti 9,2g

Zasićene masne kiseline 1,0g

Ugljeni hidrati 25,7g

Šećeri 5,5g

Vlakna 1,1g

Proteini 16,9g

So 2,25g

Pakovanje 200g  Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top