Soja burgeri 160g Macrobiotic

250 RSD

Tofu smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Soja burgeri 160g Genie

Soja burgeri ( medaljoni ) prijatnog ukusa, skoro identični pravim burgerima. Osnova je tofu, začini i prirodna aroma, kao takvi su posni, bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma.

Proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode. U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol. Bogata je lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane. Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne.

To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Pečeni a vi ih samo možete po želji podgrejati.

Može se služiti uz zemičku i sezonsku salatu. Hranljivi burgeri izuzetno prijatnog ukusa idealni za pripremu sendviča ili kao dopuna jelima od povrća. Gotov proizvod koji je spreman za konzumiranje pa se može poneti na posao, u školu ili izlet. Koristiti kao hladan ili podgrejan.

Sastav:

tofu (soja, voda, nigari), soja, suncokret, kukuruzni skrob, crni luk, beli luk, paprika, ekstrakt kvasca, mešavina začina, rafinisano biljno ulje (suncokret).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 223kcal (937kJ)

Masti 9,2g

Zasićene masne kiseline 1,3g

Ugljeni hidrati 16,0g

Šećeri 2,9g

Vlakna 6,2g

Proteini 19,0g

So 1,4g

Soja medaljoni 160g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top