Ruzmarin mleveni 10g
Ruzmarin kao začin ubrzava varenje, oživljava krvotok, otklanja stanje malaksalosti. Dobro se kombinuje s bosiljkom. Sveži, suvi listovi, kao i cvetovi ruzmarina upotrebljavaju se celi, usitnjeni ili mleveni.
Suvi ruzmarin ima plemenitiji miris nego svež, ali za svakodnevnu primenu bolji je svež. Dobro podnosi kuvanje. Jedan je od osnovnih začina Mediteranske kuhinje, ali se upoteba proširila mnogo dalje.
U kulinarstvu
Koristi se kao začin za ribu, svinjetinu, ovčetinu, meso divljači, sosove, čorbe i marinade. Treba ga pažljivo dozirati jer ima izuzetno intenzivan miris. Preporučuje se za ribe pečene u rerni ili ispod sača. Stavlja se na kuvan i pečen krompir.
Grančice ruzmarina koriste se prilikom pripremanja jela na žaru: drže se u posudi s uljem i njima se ulje nanosi na ribu ili meso. Ako se pre kuvanja ili pečenja meso prelije ekstraktom ruzmarina količina kancerogenih materija u termički obrađenom mesu je manja za 92 %.
Sastav:
ruzmarin mleveni, pakovanje 10g Herbella
Cena se redovno ažurira