Cejlonski cimet u prahu 100g organski We Are One

395 RSD

Cejlonski cimet smanjuje rizik od srčanih bolesti, ima snažno antidijabetičko dejstvo.

Cejlonski cimet u prahu 100g

Organski Cejlonski cimet sa Šrilanke je izuzetno ukusan začin, koji se pravi od unutrašnje kore drveta.Izraziti miris i ukus cimeta nastaju zbog masnog dela, koji je veoma bogat cinamaldehidom. Naučnici veruju da je ovo jedinjenje odgovorno za većinu moćnih efekata cimeta na zdravlje i metabolizam. Ima snažna antiinflamatorna svojstva. Smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Zbog svojih lekovitih osobina cimet sa Cejlona koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ajurvedi.

Čak su i moderna naučna istraživanja potvrdila da ima pozitivan uticaj kod mnogih bolesti (gastritisa, dijabetesa, povišenog holesterola, gljivičnih i bakterijskih infekcija i mnogih drugih bolesti).

Upotreba cejlonskog cimeta posebno interesuje dijabetičare jer se uzimanjem svega pola kašičice cimeta dnevno u znatnoj meri može smanjiti nivo šećera u krvi.

Eksperimentalno je dokazano da snižava i nivo masti i lošeg holesterola, da ima fungicidno dejstvo jer uništava gljivice i sprečava njihov razvoj. Salicilat u cimetu snižava temperaturu i deluje protiv upala. Osobina njegovih esencijalnih ulja da deluju anitimikrobno daju mu mogućnost i osobinu konzervansa.

Prijatan miris ovog začina podsticajno deluje na rad mozga pri čemu naročito poboljšava pažnju, radnu memoriju i vizuelni doživljaj. Odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka i ostalih bitnih minerala.

Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2). Imajući sve ovo na umu, stručnjaci preporučuju da se ovaj začin dodaje različitim namirnicama koje se koriste u svakodnevnoj upotrebi kao što su kafa, voćni sokovi, žitarice, tost…

Pacijenti koji su svako jutro pre doručka uzimali pola kašičice cimeta u kombinaciji sa kašičicom meda već su nakon sedan dana osetili značajno smanjenje bola izazvanog artritisom a nakon mesec dana mogli su hodati bez bolova.

Ima zadivljujući efekat na uporne gljivične infekcije, koje su često otporne na lekove. Istraživači na Kanzaškom univerzitetu ustanovili su da je delotvoran protiv bakterije E. coli. Kombinacija cimeta i meda predstavlja dobro rešenje za tretiranje mnogih zdravstvenih problema.

Svakodnevna upotreba ove dve namirnice podiže imunitet, štiti organizam od bakterija i virusa i drastično smanjuje mogućnost srčanog udara. Dovoljno je da se ujutru u čašu vode razmuti pola kašičice meda i sasvim malo cimeta i to popije.

Može rešiti problem hroničnog kašlja i začepljenih sinusa a može da pomogne i izlečenju hroničnog artritisa. Ova kombinacija rešava i probleme u stomaku, od preteranih vetrova, lošeg zadaha sve do čira na želucu. Ima snažno antidijabetičko dejstvo.

Pomaže u borbi protiv različitih vrsta infekcija. Predstavlja prirodni lek za zubobolju, zubne probleme i rane u ustima. Otklanja neprijatni zadah.

Sastav: 100% organski cejlonski cimet u prahu.

Način upotrebe

od 1/2 – 1 kafena kašičica (1-6g) u čajeve, kolače, pite, sa medom, itd.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1034kJ/247kcal

Ugljeni hidrati 50,5g

Protein 3,9g

Ukupne masti 1,2g

Holesterol 0g

Dijetalna vlakna 53g

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top