Sanaterra organski kokosov sirup 250ml

599 RSD

Sanaterra organski kokosov sirup 250ml

Sanaterra organski kokosov sirup je ukusan prirodni zaslađivač koji se dobija od nektara kokosovog cveta, niskog glikemijskog indeksa (GI 35). Stoga je pogodan i za dijabetičare zbog veoma niske količine šećera koja se apsorbuje u krv.

Dobija se od kokosovog nektara koji se prikuplja 2 puta dnevno sa pupoljaka kokosovih palmi (Cocos nucifera L.) sa Šri Lanke. Kokosovi pupoljci se zaseku, a zatim se savijaju u bambusove cevi koje su zatvorene na kraju.

Kokosove palme tada postaju „drvo nektara“ i više ne rađaju kokose. Inače ovaj nektar se naziva i „Neera napitak“. To je popularno, ukusno i zdravo piće. Bogat je izvor minerala, 17 aminokiselina, vitaminom C, kompleksom vitamina B grupe i ima skoro neutralnu ph vrednost. Kokosov sirup nastaje tako što se zagreva kokosov nektar. Ovim postupkom kokosov nektar postaje gust sirup braonkaste boje sa prijatnim ukusom karamele. U Šri Lanki je poznat i kao kokosov med.

Kokosov sirup poboljšava detoksikaciju i metabolizam.

Kokosov sirup može da zameni šećer i druge zaslađivače u odnosu 1:1, te se može koristiti u svakom receptu u koji ide običan šećer. Koristite ga i kao preliv za palačinke, dodatak u smutije ili muslije. Ne sadrži aditive i konzervanse. Čuva se na sobnoj temperaturi.

Sastav:

organski kokosov šećer, voda

Aleregeni:

ne sadrži alergene

Pakovanje 250ml Sanaterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top