Stevija prah 20g

1.040 RSD

Ekstrakt stevije je 300 puta slađi od šećera.20g stevie menja 6kg šećera.

Stevija prah 20g

Stevija u prahu je prirodni ekstrakt biljke stevije (Stevia rebaudiana). Ekstrakt stevije je 300 puta slađi od šećera.

Prednosti kod korišćenja:

Upotreba stevije u prahu umesto belog šećera može da bude izuzetno korisna za dijabetičare koji treba u što većoj meri da izbegavaju konvencionalni šećer u ishrani — ali ne treba ni da ga zamene nezdravim zaslađivačima punim hemikalija.

Studije na ljudima i životinjama pokazale su da neki beskalorijski zaslađivače mogu da povećaju nivo šećera u krvi još više nego kuhinjski šećer. Ovo bi trebalo da vas natera da razmislite pre nego što popijete neko gazirano piće.

Prah biljnog porekla koji sadrži nula kalorija. Ako odlučite da zamenite po zdravlje opasan kuhinjski šećer visoko kvalitetnim ekstraktom stevije i umereno ga koristite.

To će vam pomoći ne samo da smanjite ukupni dnevni unos šećera, već i unos kalorija. Održavanjem unosa šećera i kalorija u zdravim granicama možete da sprečite gojaznost, kao i više zdravstvenih problema vezanih za gojaznost, kao što su dijabetes i metabolički sindrom.

Za neke glukozide u ekstraktu stevije je pronađeno da skupljaju krvne sudove i povećavaju izbacivanje natrijuma, dve stvari koje su veoma korisne za održavanje krvnog pritiska u granicama zdravih vrednosti.

Procena izvršena u dve dugoročne studije (u trajanju od jedne i dve godine), daje nadu da  može biti od pomoći u snižavanju krvnog pritiska kod pacijenata sa hipertenzijom. Podaci iz kraćih studija (jedan do tri meseca), međutim, nisu potvrdili ove nalaze.

Stevia se koristi kao zaslađivač svuda gde se koristi i šećer.

Za slađenje kafe, čaja, osvežavajućih napitaka. pripremu pekmeza kolača, testenina, soseva i raznih drugih jela.

Stevija prah ne sadrži ni kalorije ni ugljene hidrate i glikemijski indeks joj je 0. Zbog toga je bez opasnosti mogu koristiti dijabetičari. Pošto ne sadrži kalorije, odlična je i za one koji drže dijete.

Upotreba:

Ekstrakt stevije je vrlo ekonomičan, ali se njena upotreba mora prisvojiti. Može se koristiti za kuvanje, pečenje, u toplim i hladnim napicima.

Ako stavite previše onda će ukus biti gorak. Kada pravite testo dodajte uz prasak za pecivo na vrhu noža malo sode bikarbone da bi se testo podiglo.

Sastav:

ekstrat stevije 95% , sredstvo protiv zgrudvavanja (natrium-hidrogenkarbonat), regulator kiselosti (mononatrium-citrat), L-leucin.

Doziranje:

Prah 20g menja 6 kg šećera.

Pakovanje 20g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top