Almitas Eritritol 900g

1.270 RSD

Glavna razlika između eritritola i ostalih zaslađivača je da nema nikakvih laksativnih efekata, koji su česti u drugim šećernim alkoholima.

Almitas Eritritol 900g

Almitas Eritritol je iz prirode izolovana zamena za šećer koja izgleda i ima ukus vrlo sličan šećeru, ali potpuno bez kalorija. Eritritol je šećerni alkohol i dobija se ekstrakcijom iz biljaka ili industrijskim putem iz skroba.

Eritritol se u prirodi nalazi u biljkama u malim količinama u grožđu, lubenici, nekim sortama gljiva, fermentisanoj hrani kao što je vino, pivo, sir.

U Japanu se koristi od 90-tih godina za zaslađivanje bombona, čokolada, jogurta, punjenja, pekmeza i raznih pića.

Eritritol je pogodan za dijabetičare, osobe koje žele izgubiti na težini i pogodan je za osobe koje su na anti-kandida načinu prehrane i ne smeju konzumirati šećer.

Prednost korišćenja eritritola:

Bez kalorija

Almitas Eritritol je dobra alternativa za šećer jer ne dodaje kalorijsku vrednost hrani. Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, eritritol ima 0 kalorija i ublažava osećaj gladi. U svakom slučaju ova činjenica pogoduje svima koji prate dnevni unos kalorija i vode brigu o svom izgledu.

Glavna razlika između eritritola i ostalih zaslađivača je da nema nikakvih laksativnih efekata, koji su česti u drugim šećernim alkoholima. Glavni razlog za to je da se više od 90% eritritola apsorbuje pre ulaska u debelo crevo.

Dakle, hrana koja ima velike količine eritritola u sebi ne izaziva nikakve gasove i laksativne sporedne efekte. Naučnici ističu da se oko 20 do 35g od eritritola lako toleriše.

Pakovanje 900g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top