Sojin Lecitin 350g Soja Vita

1.370 RSD

Sojin lecitin pozitivno deluje na regulisanje nivoa holesterola i povoljno utiče na kardiovaskularni sistem.

Sojin lecitin je proizvod koji nastaje tokom obrade sojinog zrna u proteinske proizvode i sirovo degumirano ulje. Proces dobijanja podrazumeva centrifugiranje radi izdvajanja iz ulja, rezultirajući viskoznom, ćilibarno smeđom masom s karakterističnim mirisom i ukusom.

Prirodna kombinacija fosfolipida i ulja, što mu daje snažno površinski aktivno dejstvo, zbog spoja lipofilnih i hidrofilnih svojstava fosfolipida.

Ovaj sastojak je odličan emulgator, koristi se za disperziju čvrstih čestica, stabilizaciju pena, kao i kontrolu kristalizacije. Takođe, ima dijetetska i terapeutska svojstva, preporučuje se kao dodatak ishrani.

Blagotvorno deluje na regulisanje holesterola i podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema. Sastav fosfolipida i ulja u lecitinu esencijalan je za metaboličke procese jetre, apsorpciju masti, regeneraciju nervnih ćelija i održavanje vitalnosti organizma.

Sirov sojin lecitin, kao antioksidans i emulgator, sadrži minimalno 65% fosfolipida, doprinoseći poboljšanju razmene supstanci i usporavanju procesa starenja ćelija. Zahvaljujući prisustvu holina, povoljno utiče i na nervni sistem.

Uputstvo za korišćenje preporučuje uzimanje od 10 do 20 grama u večernjim satima. Iskoristite njegove benefite kako biste podržali svoje zdravlje i vitalnost.

PRIMENA PROIZVODA

Industrija slatkiša

Ima široku primenu u proizvodnji različitih vrsta čokolada, čokoladnih proizvoda, preliva i kakaovih namaza. Dodaje se u količini do 1% u odnosu na ostale sastojke. Osim što povoljno utiče na tehnološka svojstva proizvoda, lecitin takođe ima i dijetetski efekat.

Dijetetika i farmacija

Kao prirodni izvor kalijuma i fosfora, lecitin ima značajnu primenu u dijetetskim i farmaceutskim proizvodima. Kalijum ima pozitivan uticaj na nervni sistem, regulaciju krvnog pritiska i normalnu mišićnu funkciju, dok fosfor doprinosi balansiranju metabolizma i održavanju zdravlja kostiju i zuba. Stoga se lecitin koristi u proizvodnji dodataka ishrani za sportiste i rekreativce.

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 350g Soja Vita

Cena se redovno ažuri

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top