Kapi belog luka 30ml Sinefarm

270 RSD

Kapi belog luka inhibiraju agregaciju trombocita, poboljšavaju cirkulaciju krvi, snižavaju krvni pritisak.

Kapi belog luka 30ml

Kapi belog luka inhibiraju agregaciju trombocita, poboljšavaju cirkulaciju krvi, snižavaju krvni pritisak i povoljno deluju na različite parametre u metabolizmu masti.

Korišćenjem belog luka poboljšavaju se simptomi početne arterioskleroze. Pored toga,ove kapi pokazuju antiseptično, antimikotično i digestivno dejstvo.

U svežem belom luku nalazi se do 0,5% etarskog ulja sa mešavinom polisulfida.

U neoštećenom tkivu je prisutna supstanca bez mirisa – alin (oko 0,3%), a kad se tkivo ošteti, pod uticajem fermenta alinaze alin se pretvara u alicin, od koga potiče karakterističan miris. Vitamin C, B1, B2, nijacin, provitamin A, sumpor, mineralne materije i dr.

Aktivna supstanca alicin ima antibakterijsko i antimikotično dejstvo. Može koristiti kao dijaforetik (sredstvo za stimulisanje znojenja), ekspektorans, spazmolitik, antiseptik, bakteriostatik, hipotenziv, antihelmintik i antimikotik.

U narodnoj medicini je najpoznatije sredstvo na snižavanje koncentracije holesterola i triglicerida u krvi. Indirektno utiče na smanjenje krvnog pritiska i reguliše rad organa za varenje.

Povećava otpornost organizma i sprečava prevremene simptome starenja i ateroskleroze. Povoljno deluje kod prehlade, a daje se i kod crevnih parazita. Beli luk se takođe koristi u kozmetici, posebno za jačanje korena kose i tretman seboroične kože.

Sastav:

Vodeno-alkoholni ekstrakt lukovice belog luka 1:4 (Allium sativum).

Energetska vrednost manja od 50 kJ/12 kcal na 100 ml.

Proizvod upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja br. 1974/2018 od 29.08.2018.

Način upotrebe:

Za navedena stanja popiti 3 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično.

Upozorenje:

Kapi ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak. Sadrže alkohol 45,5 g/100 g.

Pakovanje 30ml Sinefarm

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top