Čaj od Šipurka: Prirodna Podrška za Zdravlje
Čaj od šipurka (šipka) koristi se za lečenje gastritisa, proliva i kao preventiva protiv avitaminoza. U narodnoj medicini, šipak je cenjen zbog svojih svojstava koja pomažu u eliminaciji viška tečnosti i regulaciji crevnog pražnjenja.
Blagotvorno Dejstvo na Srce i Bubrege
Osim terapeutskih koristi, čaj od šipurka je osvežavajući napitak koji pozitivno utiče na rad srca i bubrega. Može se konzumirati u većim količinama bez rizika od štetnih efekata.
Bogatstvo Hranljivih Sastojaka
Plod divlje ruže, poznat kao šipak, koji se koristi za pripremu ovog čaja, sadrži visoke nivoe vitamina C, antioksidanata i drugih hranljivih sastojaka. Ovi sastojci jačaju imunološki sistem, pomažu u održavanju zdrave kože i podržavaju opšte zdravlje.
Sastav
- Usitnjeni plod šipka (Cynosbati fructus)
Osobine
Plod šipka bogat je taninima, voćnim kiselinama, pektinima, šećerima, flavonoidima, vitaminima C, E, K, karotinom i masnim uljem u semenu.
Primena
Aktivni sastojci ploda šipka pozitivno deluju na sluzokožu organa za varenje, što ga čini preporučljivim kod letnjih dečjih proliva. Voćne kiseline prisutne u šipku pospešuju izmokravanje, a visok sadržaj vitamina čini ovaj čaj odličnim vitaminskim napitkom i čajem za uživanje.
Način Pripreme
- Priprema čaja: Jednu kašičicu usitnjenog šipka preliti šoljom vode.
- Kuvanje: Kuvati 5 minuta na laganoj vatri.
- Stajanje: Sud poklopiti i ostaviti da stoji 15-20 minuta, potom procediti.
- Konzumacija: Piti 3-4 puta dnevno po šolju čaja.
Pakovanje 100g
U ponudi i pakovanje od 1kg
Cena se redovno ažurira