Čaj od lista Dunje 100g

155 RSD

Čaj od lista dunje 100g

Čaj od lista dunje se koristi protiv proliva.Dunja je bogata je vitaminom C, koji ima ključnu ulogu za fizičko i mentalno zdravlje. Vitamin C je snažan antioksidans i ne dopušta nezasićenim mastima da stvore slobodne radikale.

List dunje se pokazao kao efikasan lek i kod problema povezanih sa organima za varenje. Njegov prirodni i lekovit sastav štiti sluzokožu debelog creva i uklanja toksine, zbog čega je ovaj čaj jedan od najboljih prirodnih sredstava koje možete konzumirati kako biste otklonili ili prevenirali tegobe povezane sa želucem ili crevima.

Njegova lekovitost i umirujuća dejstva su se pokazala efikasnim i kod problema sa čirem na želucu, zbog čega se preporučuje osobama koje pate od ovog problema. Pomaže i u situacijama mučnine i povraćanja, jer umiruje i oporavlja nadražen želudac.

Čaj od lista dunje jača imuni sistem

Čaj od lista dunje je jedan od onih napitaka koje bismo trebali dati prednost u odnosu na druge, manje zdrave napitke na koje smo navikli, jer na taj način brinemo o svom zdravlju pružajući mu najbolje iz prirode. Njegova lekovita dejstva unapređuju opšte imunološko stanje ljudskog organima, poboljšavajući krvnu sliku i dajući telu vitamine i minerale koji su mu potrebni kako bi se efikasnije borilo sa bakterijama, virusima i raznim oboljenjima.

Zbog svega toga, savetujemo da vam pijenje ovog čaja pređe u naviku i da ga konzumirate ne samo kako biste eliminisali određeni zdravstveni problem, već preventivno, kako biste ojačali svoj imuni sistem i predupredili određene tegobe.

Dunja se upotrebljava i za lečenje sluzokože ždrela, krajnika, disajnih puteva, kao i proliva. Smatra se da reguliše obilne menstruacije. Dunju je dobro jesti na prazan stomak.

 

 

Semenke i listovi dunje

Osim ploda, lekovita svojstva imaju i semenke i listovi dunje. Semenke dunje sadrže amigdalin ili vitamin B17, koji ima antikancerogeno dejstvo. Takođe, semenke obiluju taninom, šećerima, pektinom, jabučnom kiselinom, emulzinom i protidom.

Čaj od dunjinih semenki leči nesanicu, ublažava napetost i otklanja neprijatan zadah, dok sluz od semenki leči opekotine i rane. Nekoliko semenki dunje potopljenih u vodu, veoma brzo će stvoriti sluzavu tečnost, koja je dobar narodni lek protiv kašlja i upala disajnih organa.

Latinski naziv:

Cydonia oblonga Mill. (Malaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušen list (Cydoniae folium)

Hemijski sastav :

List dunje sadrži sluzi, glikozid amigdalin, tanini

Način pripreme :

Jednu supenu kašiku dunjinog lista preliti sa 200ml ključale vode, ostaviti da odstoji 30 minuta, potom procediti. Piti 2-3 šolje čaja u toku dana.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top