Tofu Naturall: Prirodni Izbor Proteina
Tofu, sir od soje, predstavlja bogat izvor lako svarljivih proteina, dobijen zgrušavanjem sojinog mleka. Ovaj tradicionalni proizvod koji se već vekovima koristi u ishrani na Istoku, sve više dobija na popularnosti među ljubiteljima zdrave hrane širom sveta. Neutralnog je ukusa i proizveden od organski gajene soje.
Nutritivne Vrednosti
Tofu je izuzetno bogat lako svarljivim proteinima, pri čemu sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Na 100 grama, sadrži svega 70 kalorija. Od minerala, posebno se ističu kalcijum, fosfor i gvožđe, dok od vitamina sadrži tiamin, riboflavin, niacin i pantotensku kiselinu.
Blagotvorna Dejstva
Bogat dekstrinom, ugljenim hidratom koji ne utiče na povećanje nivoa šećera u krvi. Redovna upotreba tofua može preventivno delovati protiv oboljenja krvnih sudova, visokog krvnog pritiska i osteoporoze.
Višestruka Upotreba
Zahvaljujući neutralnom ukusu, tofu lako upija arome i ukuse drugih namirnica sa kojima se priprema, čineći ga idealnim sastojkom za raznovrsne kulinarske kreacije.
Sastav:
organska soja, voda, nigari, prirodni koagulant), morska so, limunska kiselina.
Uputstvo:
Može se prokuvati u slanoj vodi i čuvati u frižideru više dana. Može se pržiti na ulju sa dodacima ili koristiti kao osnova za brojna jela, namaze, salate i poslastice.
Alergen info:
Proizvod od soje, mogući tragovi susama.
Zemlja porekla Srbija
Cena se redovno ažurira