Tofu sir

Tofu sojin sir sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Prirodno su veoma blagog ukusa. Njihova upotreba je svestrana jer se uklapa uz sve ukuse, a na vama da to prepoznate. Budite kreativni i iskoristite sve njegove blagodeti jednog od zdravijih i korisnijih namirinica u svačijoj ishrani.

Manje masti i holesterola

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Proteini

Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…  Soja je bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Tofu sir se preporučuje makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Amino kiseline

Tofu sir sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim je sojin sir jedini kompletan biljni izvor proteina.

Zdravlje

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top