Vegetarijanska pašteta Specijal 150g Soja food

180 RSD

Pašteta Specijal je veoma kremasta, prijatno slankastog i svojstvenog i ukusa i mirisa.

Vegetarijanska pašteta Specijal 150g

Vegetarijanska pašteta od soje Specijal je veoma kremasta, prijatno slankastog i svojstvenog i ukusa i mirisa.Idealna je i kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju za kanapee…

Osnova paštete je celo zrno soje, suncokretovo ulja, vode, sojino mleko, povrće uz dodatak sojinih proteina, morske soli, začina i prirodne arome dima. Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla, proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane.

Posna bez konzervansa, veštačkih boja i aroma.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt.

Soja je bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodna za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim je jedini kompletan biljni izvor proteina. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Sastav:

voda, organska soja, suncokretovo ulje, sojino mleko, tofu, paradajz, šargarepa, crni luk, ekstrakt kvasca, sojina vlakna, morska so, začini.

Alergeni:

proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost je 252

Kcal 1053 KJ

Proteina 8g

Masti 21g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 3g

Ugljeni hidrati 6g

Od toga šećeri šećeri 2g

Vlakna 2g

Pakovanje 150g Soja food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top