Kuvana leblebija organska 400g

450 RSD

Čak i kuvana leblebija sadrži duplo više gvožđa od jednake količine mesa.

Kuvana leblebija organska 400g

Kuvana leblebija je izvanredan dodatak mnogim jelima, od salata do supa i variva. Od nje se takođe mogu pripremiti ukusni uštipci, palačinke, paštete i razni drugi namazi. Ova mahunarka obiluje proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima koji su od vitalnog značaja za naše zdravlje.

Jedna porcija leblebije pruža značajan deo dnevne potrebe organizma za kalijumom, vitaminima A i C, gvožđem, vitaminom B6 i magnezijumom.

Takođe, sadrži i vitamin K, gvožđe, fosfor, cink, bakar i mangan. Bogata je gvožđem i kalcijumom, a njen nizak glikemijski indeks čini je idealnom namirnicom za održavanje nivoa šećera u krvi.

Korisna za zdravlje srca, kostiju i probave, a može doprineti i smanjenju holesterola i održavanju zdrave telesne težine.

Za osobe s dijabetesom, redovna konzumacija leblebije može doprineti stabilizaciji nivoa glukoze u krvi.

U kuhinji, leblebiju možete koristiti na različite načine. Dodajte je u salate ili je upotrebite za pripremu humusa. Njena svestrana primena čini je nezaobilaznom u ishrani, pružajući ne samo izuzetan ukus već i brojne zdravstvene benefite. Uživajte u njenim blagodetima i raznolikosti u ishrani!

Sastav:

 leblebija bez glutena, bez soli i aditiva.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 481 kJ

Energija kcal 115 kcl

Masti 1g

Od kojih su zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 13g

Od kojih su šećeri 0g

So 0.7g

Belančevine 7g

Dijetska vlakna 6g

Pakovanje 400g

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top