Speltina testenina za supu Jevtić 250g
Speltina testenina za supu je izrađena od celog zrna spelte. Bez jaja i aditiva. Sadrži gluten ali ne u onom obliku u kojem ga sadrži komercijalna pšenica. Osobe koje su alergične na gluten mekog brašna pšenice, mogu koristi brašno spelte jer je gluten krupnika lako svarljiv, neškodljiv i što je najvažnije ne izaziva alergije.
Spelta je vrlo lagana hrana ne opterećuje mnogo organe za varenje.
Kompleks vitamina, minerala i oligoelemenata u njoj daje optimalnu ravnotežu organizmu pa se preporučuje u ishrani obolelih od malignih bolesti.
Važno je pomenuti da su detaljne analize speltinog zrna utvdile postojanje visoke koncentracije selena u njoj. Zahvaljujući svom bogatom nutritivnom sastavu je važna namirnica u ishrani obolelih od dijabetesa, zapaljenskih bolesti creva, parkinsonove bolesti, kod osoba koje su alergične na gluten i u slučajevima depresija.
Bogata vlaknima preporučljiva je kod ljudi koji pate kod poremećaja rada creva.
Kao što smo ranije i napomenuli spelta je vrlo kvalitetna namirnica bogata vitaminima, mineralima, belančevinama, proteinima, aminokiselinama, mastima i celulozom.
Optimalna količina ovih materija i laka svarljivost čine je značajnom namirnicom i preporučuje se za ishranu ljudi koji imaju određenih zdravstevnih problema ali i kod potpuno zdravih osoba.
Organizam vrlo lako usvaja speltu kao namirnicu, lako je vari, izdvaja iz nje neophodne sastojke za normlano funkcionisanje organizma a samim tim ćelije u organizmu dobijaju neophodnu hranu za njihovu pravilno funkcionisanje. Što se tiče kalorijske vrednosti spelta je vrlo lagana hrana ne opterećuje mnogo organe za varenje.
Sastav:
100% spelta.
Nutritivna vrednost na 200g:
Energetska vrednost 246 kCal
Proteina 11g
Masti 1g
Ugljenih hidrata 51g
Vlakana 7g
Vitamini:
Vitamini E, B, Niacin.
Minerali:
Cink, Gvožđe, Mangan, Kalcijum, Magnezijum, Natrijum
Pakovanje Jevtić 250g
Cena se redovno ažurira