Testenina od spelte

Testenina od spelte pruža izvor složenih ugljenih hidrata koji su odličan izvor energije za organizam. Njihova sporija razgradnja omogućava ravnomernije oslobađanje energije tokom dužeg vremenskog perioda, što rezultira dužim osećajem sitosti i stabilnijim nivoom šećera u krvi.

Spelta je drevna žitarica koja ima manje glutena u poređenju sa pšenicom. Zbog toga su pogodne za one koji imaju osetljivosti na gluten ili žele da diversifikuju svoju ishranu.

Testenine su proizvedene bez dodatka jaja i aditiva, koristeći samo 100% celo zrno spelte.

Spelta je žitarica sa manje glutena u poređenju sa drugim žitaricama.

Važno je napomenuti da kada konzumirate skuvanu testeninu od spelte, koja je prethodno ohlađena pa zagrejana ponovo, to može uzrokovati dvostruko veći porast nivoa glukoze u krvi u poređenju sa sveže kuvanom testeninom. Kao i kod ostalih namirnica poput pirinča i krompira, skrob u podgrejanoj testenini sporije se vari, što može izazvati nagli porast šećera u krvi.

Preporučuje se konzumiranje integralnih testenina, jer istraživanja pokazuju da veći unos integralnih žitarica može smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2.

Posebno su preporučljive za sportiste i osobe koje žele da održe vitku liniju.

Njih organizam lako vari i apsorbuje, koristeći njihove korisne sastojke i eliminišući nepotrebne. Kuvanje testenina od spelte je jednostavno – potrebno je samo nekoliko minuta da dobijete savršeno kuvane testenine sa čvrstom teksturom i bogatim ukusom.

Testenine od spelte su odlične kao osnova za različite recepte, poput klasičnih italijanskih jela sa sosom od paradajza, pestom ili kremastim sosom od brokolija.

Takođe, mogu se kombinovati sa raznovrsnim povrćem, mesom ili morskim plodovima kako biste kreirali ukusne i hranljive obroke. Uživajte u zdravim i ukusnim ukusnim testeninama kao deo svoje uravnotežene ishrane. Takođe, važno je napomenuti da su testenine posne i bez dodatka aditiva ili konzervansa.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top