Testenina od spelte

Testenina od spelte je izvor složenih ugljenih hidrata iz kojih organizam najradije crpi energiju. Njihovo sporo sagorevanje omogućava efikasnije i vremenski bolje raspoređeno oslobađanje energije. Sa druge strane, osećaj sitosti duže traje jer šećer u krvi duže ostaje na istom nivou.

Spelta testenine Jevtić je proizvedene su 100% od celog zrna bez jaja i aditiva. Spelta sadrži mnogo manje glutena od ostalih žitarica.

Pravilna upotreba:

Ako konzumirate skuvanu, ohlađenu, a potom podgrejanu, makaronu, nivo glukoze u krvi porašće dvostruko više nego nakon što pojedete sveže kuvano testo. Baš kao što je slučaj s ostacima pirinča i krompira, skrob u podgrejanoj testenini otporniji je u procesu varenja i izaziva veći skok šećera u krvi.

Jedite integralne testenine, jer istraživanja pokazuju da veći unos integralnih žitarica smanjuje rizik od pojave dijabetesa tipa 2.

Najviše preporučuje sportistima, kao i ljudima koji žele da održe vitkost tela. Proizvode od spelte organizam lako usvaja, apsorbuje za sebe korisne sastojke i izbacuje one koji mu nisu potrebni.

Posno bez aditiva, konzervansa.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top