Suva šumska brusnica nekandirana 100g

670 RSD

Suva šumska brusnica nekandirana 100g

Suva šumska brusnica nekandirana je zdrava niskokalorična hrana, bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, među kojima dominiraju vitamini C, A, E, minerali kalcijum, kalijum, magnezijum i gvožđe.

Sastav: 100% divlja brusnica

Bogata je antioksidansima, kojima duguje snažna lekovita svojstva. Ima antibakterijski, antiseptički, protivupalni i diuretski efekat.

Brusnici se pripisuju mnoga lekovita svojstva ako se primenjuje u pravilnom obliku i u odgovarajućoj dozi:

Suve brusnice ne sadrže holesterol, zasićene i trans masti. Kao i drugo sušeno voće, poznate su po tome što su dobar izvor vlakana.

Samo 40g ovog osušenog voća sadrži 8% dnevne vrednosti vlakana, pored 6% preporučene dnevne vrednosti za vitamin E.

Takođe, sadrže veće količine vitamina A, B kompleksa i vitamina K, a tu su i minerali, kao što su bakar, gvožđe i mangan.

Osušene brusnice poboljšavaju oralno zdravlje jer sadrže element koji zaustavlja bakterije da se vežu za zube i uzrokuju propadanje zuba. Takođe, pomažu u sprečavanju bolesti desni.

Zbog veće koncentracije oksalata, može imati i laksativni učinak. Na oprezu treba da budu pacijenti na terapiji s varfarinom, osobe vrlo osetljive na salicilate i lica koje koriste lekove za lečenje prostate i urinarne opstrukcije.

Mnoga istraživanja dokazuju kako je brusnica biljka bogata mnogim antioksidansima, zbog kojih joj se i pripisuju pozitivni efekti, uz onaj najpoznatiji vezan za urinarne infekcije.

Već spomenuti fenolski glikozidi i antocijani štite od pojačanog efekta lipoprotein oksidaze. Flavonoidi i organske kiseline smanjuju oksidaciju LDL-a što se najviše odražava na kardiovaskularni sistem. Pozitivno deluje i na metabolizam i imunološki sistem zbog visoke doze antioksidansa.

Bez dodatog šećera. bez veštačkih boja, konzervansa i drugih aditiva.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top