Bademov puter 170g Hyperic

460 RSD

Bademov puter sadrži veliku količinu hranljivih sastojaka, kao što su vlakna, proteini, masti, mangan, fitinska kiselina, ali i pristojnu količinu bakra, vitamina B2 i fosfora.

 

Bademov puter 170g

Bademov puter sadrži veliku količinu hranljivih sastojaka, kao što su vlakna, proteini, masti, mangan, fitinska kiselina, ali i pristojnu količinu bakra, vitamina B2 i fosfora.

Badem je odličan izvor antioksidanata i pomaže u zaštiti od oksidativnog stresa, koji može oštetiti molekule u ćelijama i doprineti upali, starenju i raznim drugim bolestima. Među najboljim izvorima vitamina E.

Badem pomaže kontroli šećera u krvi, zbog male količine ugljenih hidrata, ali i mnogo zdravih masti, proteina i vlakana. Oni sadrže izuzetno veliku količinu magnezijuma, fosfora i selena. Kada su u pitanju bademi kalorije imaju vrednost 576 kcal na 100 grama. Iz priloženog sastava možete videti da za zdravlje čine više dobra nego bilo koja druga grickalica.

Svakodnevna konzumacija badema smanjuje rizik od srčanog udara do čak 45 posto!

Monozasićene masne kiseline kombinaciji sa vitaminom E i mineralima dovode do ovog fenomenalnog rezultata. Prema istraživanjima, ako izbacite jedan deo nezdravih, zasićenih masnoća iz mesa i mleka, i zamenite ih bademima, imaćete manje razloga za brigu oko srčanih oboljenja.

Opšte je poznato da ishrana koja se temelji na namirnicama sa visokim glikemijskim indeksom, kao što su belo brašno ili šećer, podižu nivo šećera u krvi. Ukoliko dnevno unesete 60 do 90 grama badema u kombinaciji sa ovom hranom smanjićete glikemijski indeks obroka. Koriguje naglo povećanje šećera u krvi.

Vitamini su značajan sastojak ove namirnice. Upravo Vitamin E koji se u velikim količinama nalazi u bademu predstavlja jedan od antioksidanasa koji smanjuje količinu slobodnih radikala i štetu koju oni nanose.

Slobodni radikali su uzročik sve većeg broja malignih bolenja pa vas štiti i od njih.

Puter od badema možete mazati na sendvič, štapiće hrskavog povrća, kriške jabuke. Takođe ga možete umešati ga u integralnu kašu, njime napuniti urme ili ga koristiti za pravljenje domaćeg čokoladnog krema, kolača, zdravih pudinga, energetskih štanglica…

Prednosti korišćenja:

Karakteristike:

100% veganski

100% badem

Namena:

Pogodno za dijabetičare i osobe na keto ishrani.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost Kcal  567

Energetska vrednost KJ 3052

Masti 58g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 15g

Šećeri 0g

Vlakna 0g

Proteini 21g

Pakovanje 170g Hyperic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top