Detox Glina u prahu 150g Shenemil

620 RSD

Detox glinu treba koristiti kod sledećih stanja: povećan krvni pritisak, gojaznost, dijabetes, povećana masnoća u vidu holesterola i triglicerida, nervna napetost, ulkus, smanjen imunitet, reuma i sl.

Detox Glina u prahu 150g

Detox glina u prahu je bentonitna glina nastala iz vulkanskog pepela.Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.

Glina sadrži i delove algi dijatomeja, što joj daje organski karakter. Kada se pomeša sa vodom, tada nabubri i stvara se naelektrisanje koje omogućava detoksikaciju i progresivnu eliminaciju toksina i patogena. Aktivirana (hidratisana) glina pripada nanočesticama, što je svrstava u najefikasnija sredstva za prirodno čišćenje organizma.

Osnovni aktivni sastav gline je hidratisani aluminijum-silikat, poznat po antivirusnom dejstvu.

Organska komponenta gline posebno je značajna za vezivanje aktivnih supstanci i njihov prenos u dublje slojeve membrana crevne flore ili pak membrana krvnih kapilara. Organske komponente gline su poznati praantibiotici.

Shenemil bentonitna glina u prahu je naučno dokazani detoksikator , tako da njena aktivacija u kiseloj sredini želuca utiče na pojačavanje emulgacionih sposobnosti u tankom i debelom crevu.

Emulgaciona svojstva gline ubrzavaju degradaciju lipidnih-masnih naslaga u crevima, te na taj način sprečavaju njihov membranski prenos u krvotok. Eliminacijom otrova u crevnoj flori, glina rasterećuje rad jetre, bubrega i žlezda s unutrašnjim lučenjem.

Dejstovo:

 • Eliminiše toksične metale
 • Olovo, bizmut, kadmijum, živa i drugo
 • Eliminiše masne naslage u crevima, tkivu, krvi i limfi
 • Regeneriše oštećenu sluzokožu crevne flore
 • Smanjuje radioaktivnost tela
 • Čišćenjem krvi, stimuliše rad koštane srži
 • Osvežava hormonske žlezde
 • Nadoknađuje oligoelemente u telu
 • Eliminiše višak žučnih kiselina iz debelog creva
 • Pozitivno deluje na uravnoteženje kiselo
 • Baznih procesa u organizmu
 • Eliminiše gasove u crevnoj flori
 • Pozitivno deluje na preraspodelu vode u organizmu
 • Omogućava apsorpciju hrane u tankom crevu
 • Čisti jetru od otrova
 • Usaglašava krvni i limfni tok tečnosti-elektrolita
 • Reguliše krvni pritisak
 • Smanjuje i eliminiše promene na licu u obliku masnih bubuljica, akni, mitisera i sl.

Primena:

Uveče u čašu sipati 2 dl vode, a potom u nju staviti jednu punu kafenu kašičicu (drvenu ili plastičnu, nipošto metalnu) gline u prahu, i poklopiti. Ne treba mešati, jer će glina sama postepeno pasti na dno čaše.

Prvih 5-7 dana, ujutro piti na prazan stomak (pola sata pre jela) samo vodu, tj. bistri deo. Već posle nekoliko dana, možete ispijati i deo taloga, u cilju postepenog privikavanja organizma.

Sledeće tri nedelje, ujutro (na prazan stomak, najmanje 30 min. pre jela) piti prethodno promešan/promućkan kompletan pripremljeni sadržaj.

Korišćenje Detox gline u trajanju 8 nedelja preporučuje se na prelazu dva godišnja doba. Starije i osetljivije osobe predviđenu dnevnu dozu mogu da podele na 3 dela, sa malo više vode.

Ovo je preporuka koja važi kada je u hrani manje dodataka – aditiva. Sada se korišćenje u svrhu detoksikacije pomera shodno karakteru hrane koju konzumiramo.

Tada se glina može piti i duže od 8 nedelja. Glina se može potopiti i u većoj količini. Na primer, u litarskoj flaši. Tada se na litar vode stavi pet kafenih kašičica gline.

Posle aktiviranja (odležavanja, tj. bubrenja na dnevnoj svetlosti u trajanju od min. 5 sati), glina se promućka u flaši i sipa u čašu neposredno pre pijenja. Ovo je veoma značajno olakšanje, da ne bismo imali obavezu da svake večeri potapamo glinu, ili kad idemo na put.

Važne napomene :

Glina se koristi pola sata pre jela ili nekoliko sati posle jela (2-3 sata posle laganijeg obroka), a nikada za vreme varenja, osim u slučaju trovanja.

Ne treba je pripremati u metalnim posudama i metalnim priborom.

Kod akutnih stanja (pijanstva, bolova, trovanja, opstipacije, proliva, kolitisa, visokog krvnog pritiska, postoperativnih zahvata, izrazite nervoze, želudačnih promena i reumatoidnih oboljenja) glinu treba piti 3 puta dnevno, pola sata pre jela, ili piti svaki sat samo vodu u kojoj je rastvorena glina.

U ekstremnim/hitnim slučajevima, glinu rastvoriti u mlakoj vodi, dobro promešati i popiti. Posle toga izazvati povraćanje.

Korišćenje hrane uz tretman detoksikacije:

Za vreme korišćenja gline, smanjiti količinu slatkiša, belog hleba, sira i piva (kvasne namirnice). Redukovati masnu i proteinsku hranu, namirnice na bazi margarina, meso, jaja…, da bi dejstvo gline bilo delotvornije.

Posle obimnog proteinskog obroka (meso, sir, jaja, pasulj, sojini proizvodi) ne nalivati se tečnostima, pogotovu slatkim sokovima. Takođe, ne treba jesti voće i slatkiše, bar dva sata posle obroka.

Pakovanje 150g Shenemil

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top