Glina Shenemil

Shenemil bentonitna glina, poznata i kao glina Shenemil. Potiče iz vulkanskog pepela i uglavnom se sastoji od minerala montmorilonita, uz prisustvo gvožđa i kalijuma.

Zato treba koristiti glinu :

Smatra se jednim od najmoćnijih detoksikanata, jer privlači toksine iz tela i eliminiše ih kroz probavni trakt, pružajući tako podršku imunološkom sistemu.

Redovno čišćenje organizma od toksina može preventivno delovati protiv raznih oboljenja. Dok istovremeno vraća telo u balans i poboljšava opšte stanje.

Odlična je kao osnova za pripremu raznih obloga, maski za lice i tretmana protiv celulita. Čisti kožu, apsorbuje višak masnoće, poboljšava cirkulaciju i blago stimuliše limfnu drenažu.

Pored toga, glina ima i antibakterijska svojstva.

Korisna u tretiranju nečiste kože, smirivanju upalnih procesa i podršci zdravoj koži. Može se koristiti za pranje zuba i kose, dodavanje u kupku radi oslobađanja tela od stresa i umora.

Osim što ublažava simptome prehlade, glina pomaže u lečenju raznih kožnih problema poput akni, dermatitisa, ekcema, opekotina i čireva. Takođe je korisna za digestivne tegobe, ublažavanje bronhitisa, astme i alergija, kao i kod upala uva i sinusa, reumatskih bolova, sportskih povreda i upala mišića.

Glina u prahu sama po sebi ima adsorpciona svojstva.

Mogućnost razmene jona, koloidni i kapacitet bubrenja, reološke osobine, dispregovanja u vodi i mnoge druge.

Ovim osobinama i prednostima ona nalazi svoju biološku primenu, uključujući farmaciju, kozmetiku, veterinu, biomaterijale, biosenzore, gde predstavlja kako aktivnu supstancu tako i pomoćnu supstancu. Kada se glina pomeša sa vodom ona bubri, čime nastaje gel.

Taj gel sadrži silicijum koji se jedan od gradivnih elementa ljudskog tela, sluzi u organizmu i zadužen za mnoge procese u organizmu. Tako i gel gline prolazeći kroz organizam vrši razmenu jona minerala. Vezuje štetne materije i toksine i nadomešćuje minerale iz svog sastava, koji pozitivno deluju na organizam.

Zakođe i emulgator (može vezati vodu i ulje istovremeno), što joj omogućava da kada se koristi na koži kao prirodna maska za lice vezuje višak masnoće sa kože.

Kada gel na koži zasušuje dolazi do izazivanja pojačane cirkulacije i protoka krvi, tako da tretirani deo time hrani kožu i samim tim isceljuje rane, akne i ostale nepravilnosti na koži.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top