Glina u prahu 200g Milkom

270 RSD

Ogloge od gline uspešno ubrzavaju keratinizaciju potkožnog tkiva i protiv bolova.

Glina u prahu 200g

Glina u prahu za obloge deluje antiseptički i antibiotski i kao potpuno prirodan preparat, uspešno ubrzava keratinizaciju potkožnog tkiva.

Glina se pokazala uspešno kod reume, artritisa osipa, gangrene, psorijaze, ekcema, opekotina, akni, čireva, cista, tumora, gastritisa…

Priprema hladne kataplazme (obloge ):U odgovarajuću posudu (ne sme biti metalna) odmeriti potrebnu količinu gline (u zavisnosti od veličine obolelog mesta). Zatim, postepeno dolivati vodu (prokuvanu i prohlađenu), dok se ne dobije smeša gustine pavlake.

Kataplazma treba da bude dva puta veća od obolelog  Na ZAPALJENA („topla“) mesta počnite sa stavljanjem kataplazme debljine 2st i menjajte je svakih sat do sat i po, odnosno čim se kataplazma zagreje.

Na „hladnim mestima“ (UNUTRAŠNJIM ORGANIMA) kataplazma bi trebalo da glina bude debljine 2-Zst i da se drži 2 – 3 sata, a menja 2 – 3 puta dnevno. Ako se dobro podnosi poželjno je držati je celu noć.

Za negu lica glina se preporučuje kao maska:

2 kašičice gline, 1 kašičica pavlake i 1 kašičica meda. Od sastojaka napraviti konzistentnu masu i naneti je na lice u debelom sloju. Maska se skida kada počne da zateže.

Upotreba kod cista i tumora:

Kod spoljašnjih tumora:

Danju:

Napraviti debelu hladnu oblogu, pa je preko čiste gaze staviti na obolelo mesto. Držati sat do sat i po.

Noću:                                  

Dve kašike morske soli staviti u vodu i zagrejati je. Zatim dodati onoliko gline koliko je potrebno da se napravi gusta masa. Preko čiste gaze staviti je na obolelo mesto. Kada se pojavi gnoj, stavljati hladne obloge.

Kod unutrašnjih tumora pripremiti tanku i retku hladnu oblogu od gline, da bi se izbegla burna reakcija.

Nedelju dana stavljati je jednom dnevno. Nakon toga, postepeno povećavati broj i debljinu obloga.

Napomena:

Obloge bi trebalo da su hladne, osim ako se stavljaju na kičmu – tada bi trebalo da su mlake (prokuvanu vodu, koja se meša sa glinom, rashladiti da bude mlaka).

Preporuka korišćenja (kod težih oboljenja):

Paralelno sa stavljanjem obloga da bi se otklonio uzrok bolesti, preporučuje se promena načina ishrane. Trebalo bi maksimalno smanjiti namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode i jaja.

So, šećer, i med izostaviti bar u periodu od tri meseca, kao i industrijski prerađene namirnice. Preporučuju se žitarice, povrće, bistre supe, koštunjavo i ostalo voće (sa našeg podneblja). Šećer zameniti malteksom (ječmeni slad), koji se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

Važne napomene:

Nikada ne pripremati u metalnim sudovima, sa metalnim priborom.

Jednom iskorišćena je za bacanje.

Nikada ne stavljati kataplazmu za vreme varenja.

Kod upotrebe za spoljašnju primenu potrebno je paralelno sprovoditi i oralnu terapiju glinom.

Kada se koristi samo za spoljnu upotrebu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top