Termoglina za obloge 1kg Shenemil

1.060 RSD

Termoglina je jastuče ispunjeno gelom – glinom za koje se koristi za obloge i zagrevanje pojedinih delova tela.

 

Termoglina za obloge 1kg

Termoglina je jastuče ispunjeno gelom – glinom za koje se koristi za obloge i zagrevanje pojedinih delova tela. Podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta, opušta i umiruje.

Lekovito dejstvo gline se dobro pokazalo kod:

nazeba, bolova u vratnom delu, gasova i nadimanja, eumatskih oboljenja, oboljenja bubrega, žučne kese, prostate, oboljenja bešike, reproduktivnih organa žene, sportskih povreda.

Takođe je korisna i kod rehabilitacije, posle hirurških ili ortopedskih intervencija, upala mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protiv celulita, upale krajnika, srednjeg uha i drugo.

Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću, kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je preporučljivo da se Termoglina drži u toku spavanja.

Kod smetnji pri mokrenju preporučuje se stavljanje u predelu mokraćne bešike. Izlučivanje mokraće smanjuje se kod svih toplotnih procedura koje su praćene znojenjem.

Toplotni prenos provođenja energije je jedna od najstarijih lekovitih praksi i odlikuje je neposredni kontakt zagrejanog predmeta i ljudskog tela.

Prenos toplote dovodi do širenja arteriola, kapilara i vena. Putem refleksije dolazi i do širenja krvnih sudova u dubljim slojevima organizma, a samim tim i do mobilizacije krvi iz unutrašnjih organa i krvnih depoa (jetra, slezina, subpapilarni venski pleksus).

Korišćenjem termogline kod zglobova dolazi do pobuđivanja zgusnute sinovijalne tečnosti (tečnost unutar zglobova) u cilju poboljšanja cirkulacije hranljivih materija kroz kapilare i ćelije.

Ukoliko je prethodno tretirano mesto namazano glinom za negu zglobova i mišića R CLAY MASK, tada se pored termičkog javlja i difuziono dejstvo lekovitih supstanci gline i dolazi do višestruko intenzivnije razmene materija i energije sa tretiranim tkivom.

Sastav:

glina, voda, mentol, kamfor, konzervans, so, ekstrakti bilja, parfem.

Način upotrebe:

U veću šerpu postaviti keramičku tacnu, a na nju plastični tanjir i sipati vode do visine tanjira (tako da voda ne ulazi u tanjir). Na tanjiru postaviti termoglinu koja se može malo saviti da bi stala u posudi.

Poželjno je da kesa sa termoglinom bude iznad vode. Poklopiti i grejati na laganoj pari 20-30 minuta (kod grejanja na električnoj ringli uključiti grejač na 2). Visoka temperatura (preko 150ºC) može istopiti polietilensku ambalažu.

Nakon toga kesu sa vrućom termoglinom pažljivo izvaditi iz šerpe, obrisati od vode, pa potom uviti u neku prikladnu tkaninu (peškir, plišani tekstil, i sl.) i držati po potrebi na obolelom mestu.

Upustvo za zagrevanje u mikrotalasnoj rerni:

Glina se samo malo skupi i stavi na stakleni tanjir mikrotalasne rerne. Zagrevati na najvišem stepenu 3 – 4 minuta (u zavisnosti od jačine peći).

Upozorenje:

Glina se ne sme zagrevati u rerni šporeta (električnog ili na drva), ne sme se pri zagrevanju stavljati na metal jer ]e se istopiti ambalaža. zagrevati samo onako kao što je navedeno u upustvu.

Kada se topla termoglina koristi za obloge treba se pričvrstiti oko tretiranog mesta, na primer vrata i kolena nekom maramom, primer kičme, bubrega, jetre, prostate, žučne kese, nekim steznikom, pojasom ili širim kaišem.

Sa blago pričvršćenom termoglinom možemo obavljati lagane poslove. Termoglinu koristiti kao osnovu za bilo koju termoterapiju. Ona posle umora, postavljena umesto jastuka psihički opusta i uspavljuje.

Koristi za sva reumatska oboljenja, išijalgične tegobe, rehabilitaciju posle hirurške ili ortopedske intervencije, upale mišića i zglobova, stomačnih tegoba, protivu celulita, upale krajnika i srednjeg uva.

Kako veći deo naslaga-kamena u bubrezima, bešici i žučnoj kesi i krvnim sudovima (kalciniziranje sudova) nastaje noću kada je metabolizam na minimumu svojih funkcija, to je termoglina preporučljiva da se drži u toku spavanja.

Toplota olakšava mokrenje, zbog čega se kod smetnji pri mokrenju preporučuje stavljanje termogline ili primena kratkotalasne dijametrije u predelu mokraćne bešike. Izlučivanje mokraće smanjuje se kod svih toplotnih procedura, koje su praćene znojenjem.

Postavlja se umesto jastuka ispod vrata, zatim ispod kičme, bočno za bubrege i žučnu kesu ili pak bešiku. Ovaj oblik termoterapije koristile su stare civilizacije.

Podstiče cirkulaciju krvi lokalno tretiranog mesta. Pre stavljanja termogline može se mazati obolelo mesto glinom za reumu. Namazana glina za reumu skida se posle tretmana blagim masiranjem vlažnom krpom ili vatom.

Pre termogline preporučuje se blago masiranje tela odgovarajućom kombinacijom ulja za masažu.

Napomena:

Ne otvarati plastičnu kesu.

Ne mazati glinu po telu.

Čuvati je od oštrih predmeta i visoke temperature, odnosno, pri zagrevanju u šerpi, od direktnog kontakta dna suda i termogline. Upustvo je rađeno prema najnovijim svetskim istraživanjima termodinamike biosistema, oblast termoterapija tkiva lekovitim glinama.

Napomena:

Pre upotrebe je treba zagrejati. Pre masaže, može se određeni deo tela zagrejati Termoglinom, jer se tako mišići opuštaju, a sa odgovarajućom kombinacijom ulja masaža je lakša i efikasnija.

Pakovanje 1kg Shenemil

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top