Brahmi prah 100g We Are One

799 RSD

Brahmi prah  je u tradicionalnoj ajurvedi poznat kao „tonik za mozak“ koji poboljšava učenje, raspoloženje, koncentraciju i pamćenje.

 

Brahmi prah 100g

Brahmi prah je u tradicionalnoj ajurvedi poznat kao „tonik za mozak“ koji poboljšava učenje, raspoloženje, koncentraciju i pamćenje. Biljka latinskog naziva Bacopa monnieri ili Herpestis monniera sadrži aktivne sastojke alkaloide, saponine, bakozide i sterole, kojima ima da zahvali na nizu lekovitih svojstava.

Brahmi Bacopa monnieri u ajur-vedskoj medicini.

U Indiji koristi od nezapamćenih vremena i spada u najvažnija sredstva za podmlađivanje u ajur-vedi. To je najvažnija biljka za jačanje i ishranu nervnih i moždanih ćelija. Poboljšava inteligenciju i pamćenje, produžava život, usporava starenje i daje snagu starijim osobama.

Jača imuni sistem i poboljšava rad nadbubrežne žlezde. Istovremeno. Odlično čisti krv pa se zato uspešno primenjuje kod kožnih bolesti kao što su sifilis, lepra, psorijaza, ekcem…

Osim što poboljšava kognitivne funkcije i preporučuje se ljudima čiji poslovi zahtevaju punu koncentraciju i dobro pamćenje, korišćenje brahmija poboljšava sve mentalne procese, uključujući razumevanje, pamćenje i sećanje.

Zbog toga je visoko na listi suplemenata što se preporučuju osobama koje pate od mentalnih tegoba, uključujući Alchajmerovu bolest, demenciju, ADHD i epilepsiju. Može da pomogne i ženama u menopauzi budući da poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u mozgu.

Potpomaže memoriju i kognitivne sposobnosti, budnost i opažanje a ujedno umiruje nervni sistem, ublažava stres i potpomaže san.

U tradicionalnoj ajurvedskoj medicini Bacopa se koristi kod epilepsije, nesanice, demencije, neuroloških poremećaja, umora i stresa, kao i kod kožnih bolesti.

Deluje kao podrška zdravim krvnim ćelijama, povoljno deluje na kožu i kosu, omogućava optimalan nivo dnevne energije i dobar san. Podstiče uravnoteženo emocionalno stanje, podržava fokus i koncentraciju, ojačava intelekt i sećanje, otvara um.

Opušta mišiće, a većina korisnika je primetila da manje pati od nesanice koja je česti pratilac depresije.

Preporučuje se kontinuirano konzumiranje brahmija od 8 do 12 nedelja, uz neku drugu hranu, kako biste dobili najbolje rezultate, a standardna dnevna doza ekstrakta brahmija iznosi 300 mg. Ako se uzima u obliku praha, preporučuje se doza od 750 do 1.500 mg.

Sastav:

100% brahmi bacopa u prahu

Način upotrebe:

1/4 do 1/2 kafene kašičice, može dva puta dnevno, izmešati sa voćnim sokom ili dodajte šejkovima, smutijima i popiti.

Proizvod ne sadrži veštačke boje aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 970 kJ / 233 kcal

Masti 2g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 25g

od kojih šećeri 0,5g

Vlakna 40g

Belančevine 7g

Soli 0g

Pakovanje 100g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top