Organski kakao u prahu Arriba 150g Just Superior

790 RSD

Kalijum iz kakaa doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska i raspoloženja.

 

Organski kakao u prahu Arriba 150g

Superior kakao Arriba Nacional je 100 % čist organski kakao u prahu u svom potpuno prirodnom obliku, dobijen procesima proizvodnje koji ne uključuju nikakve hemikalije, rastvarače pa čak ni zagrevanje. Tragajući za najboljim izvorom sorte našli smo malu porodičnu firmu u Ekvadoru, usko specijalizovanu za proizvodnju kakaa.

Tragajući za najboljim izvorom sorte Arriba Nacional, ponudili su nam najbolje od najboljeg kakao koji već decenijama nabavljaju sa istih malih, sertifikovano ekoloških ekvadorskih plantaža, uz ručnu proveru i biranje najboljih zrna.

Specijalna sorta kakaa iz Ekvadora, koji prednjači po svojim nutritivnim vrednostima i smatra se najboljom vrstom na svetu.

Međutim u Ekvadoru su uglavnom zastupljene različite hibridne sorte neuporedivo manjeg kvaliteta. I to nije sve, osmislili su originalnu metodu hladne obrade, što uz garantovano poreklo, garantuje i očuvanje svega što je dobro u kakau – kako na plantaži, tako i u pakovanju proizvoda, zapakovano u najstrožim uslovima!

Ono što je jako pozitivno u slučaju kakaa je ogroman broj urađenih naučnih istraživanja od strane ozbiljnih institucija i laboratorija, koja potvrđuju zdravstvene benefite ove biljke. Međutim, količina nutrijenata a naročito flavanola u kakaou, koji dovode do svih ovih dokazanih zdravstvenih benefita, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade.

Arribu arakteriše ga izuzetan ukus, kao da jedete celo zrno.

Zbog toga konzumiranje kakaa i crne čokolade ne dovodi do očekivanih zdravstvenih benefita. Procesiranje, izbor manjeg kvalietnog kakaaa kao i svi dodaci koji se koriste skoro da anuliraju sve pozitivne efekte.

Naučno je utvrđeno da ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’).

Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti korišćenja na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti.

Pozitivan uticaj na raspoloženje je opšte poznat. Feniletilamini su klasa komponenti koja se nalazi u izobilju u kakaou. Oni predstavljaju neuro transmitere koji se nalaze u mozgu i deluju kao prirodni antidepresivi i podižu raspoloženje.

Utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva, inače povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom.

Feniletilamini takođe igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija. Doprinosi izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima.

Takođe pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola. Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju. Dnevna doza ima prirodno visok sadržaj Cu i Cr i izvor je K, Mg, Mn, Mo i Zn.

Sastav:

100% organski kakao prah iz Ekvadora sa 20-25% kakao masti

Lekovito dejstvo:

  • Kalijum doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska.
  • Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
  • Magnezijum doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji.
  • Bakar doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom funkcionisanju imunog sistema.
  • Cink doprinosi normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnoj plodnosti i reprodukciji.
  • Takođe doprinosi normalnom metabolizmu masnih kiselina i ugljenih hidrata.
  • doprinosi održavanju normalnih kostiju, kose, kože i noktiju.

Način upotrebe:

Možete ga koristiti kao dodatak pri pravljenju jela i dezerta, a može biti dodatak različitim smutijima i napicima. Sertifikovano organski proizvodi bez veštačkih dodataka sa temeljno proverenim poreklom, načinom uzgoja i procesom obrade. Stižu pravo na vašu adresu!

Preporučena doza:

Pronađite idealnu količinu za vas. Mi preporučujemo oko 15g (2-3 supene kašike).

Pakovanje 150g Just Superior

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top